Ovaj djed svakog dana zaljeva travu na grobu čoveka kojeg nikad nije upoznao. Kad su čuli zašto to radi, nisu mogli suzdržati suze!

173

U ovom tekstu slijedi prica o jednom covjeku koji se zove Rodzer Reisig. Sami pocetak price je o tome kako Rodzer objasnjava dnevni posao svog oca. Naime, ova prica je obisla cijeli svijet ali kada cujete sta njegov otac radi svaki dan, sigurno cete zaplakati i shvatiti zasto je ova prica privukla toliku paznju.

Foto: zivotnimagazin.com

Medjutim, Rodzer od kada je izgubio majku sve je postalo tako tiho. Cijelu porodicu je obuzela velika tuga, ali kako kazu zivot ide dalje. Naime, njegov otac nju ne moze nikad zaboraviti te joj odlazi na grob dva puta dnevno. Cesto joj odnosi ruze iz baste, te stalno zaljeva travu na njenom mjestu. Njezin grob se puno istice od ostalih.

Tako dok je svakim danom zaljevao grob svoje supruge malo nize od nje ugledao je mladu zenu koja od tuge i bola toliko place da mu je bilo tesko slusati. Medjutim Rodzerov otac joj je prisao te malo porazgovarao sa njom, tada je otkrio da je njen suprug bio porucnik u americkoj avijaciji. Podijelili su svoje price medjusobno te mu se ona kroz neko vrijeme zahvalila i otisla.

Foto: zivotnimagazin.com

Medjutim, tada je on rijesio da zaljeva travu i oko njegovog groba jer je rijesio da oda cast njenom suprugu koji je bio vojnik. No, on je rekao da je to najmanje sto je mogao uciniti za takvog covjeka koji se zrtvovao za sve njih. Naime, i Rodzer je bio zahvalan kako na sluzbi ovog vojnika tako i na svog oca sto je uradio dobro djelo. Takodje bio je i ponosan sto ga ima.

Naravno, postoji mnogo divnih ljudi koji ce shvatiti i prepoznati sta su drugi uradili za njih te im se zahvaliti i oduziti na neki nacin.

SHARE

LEAVE A REPLY