10 najboljih stvari kojih se djeca najradije sjećaju i koje najviše vole kod svojih majki

1828

Što mislite što je najvažnije vašoj djeci? To što ih vozite na nastavu i vježbu ili je to osmijeh i zagrljaj s kojim ih pozdravite poslije škole? Ako ste izabrali ovo potonje, u pravu ste.

Šesnaest godina podučavanja i davanje istog zadatka na svaki Majčin dan dovelo me do istog zaključka. Svaki Majčin dan bih upitala moje učenike da mi daju savjete o materinstvu.

Razmišljali su o stvarima koje je njihova majka učinila koje su njih učinile sretnima.

Učionica bi utihnula dok su učenici intenzivno pisali, duže nego što bi pisali ikad prije. Često bi se osmijeh pojavio na njihovim licima dok su razmišljali o sretnim iskustvima i sjećanjima. Nakon čitanja njihovih odgovora ja bih dodala na moj popis sve ideje koje su naveli. Iznenađujuće, mnoge reakcije su bile iste.

Iz godine u godinu, u svakoj zemlji u kojoj sam podučavala, učenici su govorili iste stvari i imali istu poruku: Male stvari koje su njihove majke činile znače najviše i to se pamti. Mnoge mame danas misle kako nisu dobre majke, jure unaokolo, razvoze svoju djecu od škole do prakse i natrag opet do škole. Neke majke su mi govorile kako žele svojoj djeci pružiti svaku priliku koju one nisu imale.

Iako takvo razmišljanje može donijeti majci utjehu, to ne djeluje jednako i na dijete koje se potencijalno osjeća razvučeno, preopterećeno, pod stresom i umorno.

Nakon beskrajnih razgovora o ovoj temi sa svojim učenicima, postalo mi je jasno da su djeca danas uključena u previše aktivnosti, te su pak sve manje u kontaktu sa svojim obiteljima.

Osim toga, moji učenici su mi rekli da su uistinu jako željeli više vremena „samo za igru“. Naravno, mnogi od njih uživaju u svojim izvannastavnim aktivnostima, ali ono u čemu su najviše uživali i što ih je činilo najsretnijima je kada su njihove majke činile jednostavne stvari za njih ili s njima.

Ovdje je popis od deset najboljih stvari, koje su naveli učenici širom svijeta, kojih se najradije sjećaju i koje najviše vole kod svojih majki.

Dođi u moju sobu noću, zamotaj me i pjevaj mi pjesmu. Pričaj mi priče o tome kakav sam bio kad sam bio mali. Pružaj mi zagrljaje i poljupce, sjedi kraj mene i razgovaraj sa mnom nasamo. Provedi kvalitetno vrijeme samo sa mnom, bez moje braće i sestara okolo.

Hrani me zdravo tako da mogu odrasti zdrav. Uz večeru pričaj o tome što bismo mogli raditi za vikend zajedno. U noći razgovaraj sa mnom o bilo čemu; o ljubavi, školi, obitelji, itd.

Dopusti mi da se puno igram vani. Mazi me pod dekicom i gledajmo naš omiljeni TV show zajedno. Discipliniraj me. Na taj način osjećam da ti je stalo. Ostavljaj mi posebne poruke na mom stolu ili u torbi za ručak.

Izvor: atma.hr

Napišite vaš komentar