Žena ne treba ostajati u lošem braku zarad djece – Psiholog ističe bitne stavke za dobar brak

3134
Image by alexis karpouzos from Pixabay

Kada je riječ o braku, govorimo o životu dvoje ljudi u kojem treba da vlada ljubav, međusobno poštovanje i sloga. Te tri osobine su glavne za opstanak jedne bračne zajednice.

Današnju temu ću najviše fokusirati na žene. Detaljno ću objasniti šta može doprinjeti loš braku život jedne žene:

Loš brak utiče na zdravlje – Utvrđeno je da žene koje imaju loš brak žive kraće od ostalih. Svakodnevna svađa i nerviranje doprinosi narušavanju zdravlja. Takođe kada spomenemo svađu odmah nas to asocira i na stres. A svi znamo da je stres uzrok mnogih bolesti.

Image by Meditation LIFE from Pixabay

Žena ne treba ostajati u lošem braku zarad djece – Greška mnogih žena jeste što trpe pokvarenog čovjeka samo zarad djece. Shvatite, djeca vam neće biti ni prva ni poslednja koja će odrastati bez jednog roditelja.

Naravno , bolje jeste da djeca odrastaju uz oba roditelja, stim da njihovu odrastanje se odvija u ljubavi i miru.

Međutim ni po djecu nije zdravo odrastanje u galami i prepiranju. Najprije takva djeca odrastaju u problematične osobe. Zato dobro razmislite da li se isplati ostajati u lošem braku samo zbog djece.

Foto: freepik.com

Mišlljenja drugih ne treba da vas zanimaju- Mnoge žene muči pomisao šta će narod reći ako se one razvedu, zarad toga radije trpe budalu pored sebe. Moj vam je savjet direktan:

Mišljenja drugih ne treba da vas zanimaju. Narod će uvjek naći nešto da komentariše. Ne kaže se džaba: Nije se rodio, ko je narodu ugodio.

Umesto što razmišljate o mišljenjima drugih. Bolje razmislite i povedite računa o sebi. Sutra kada bi vam nešto bilo neće biti naroda da vam pruži pomoć. Zato vaš život vaša stvar. Nikoga ne trpite, jer vam to ništa dobro u životu neće donjeti

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: Image by alexis karpouzos from Pixabay

Napišite vaš komentar