Zašto većina žena sa 40 izgledaju kao djevojke, dok pojedine u 30 kao tetke – 6 najčešćih razloga

6149
Photo By Светлана Лазаренко from free photo collection Stock.adobe.com

Sa svakom godinom koja prolazi između žena istih godina razlika u izgledu može biti sve veća. Neke žene koje su napunile 40 izgledaju upola mlađe, dok druge žene istih godina izgledaju i 10 ili 20 godina starije.

Evo u čemu je stvar! 1. Trend visokih jagodica – S obzirom na to da se izgled ljepotica iz devedesetih vratio u modu, mnoge poznate žene riješile su da hirurški poprave svoje “buckaste obraze”.

Tokom procedure hirurg će zajedno sa masnim tkivom ukloniti i vaš prirodan, svjež izgled, pa tako žene u dvadesetim mogu da izgledaju mnogo starije i umornije…

Photo by Yan Krukov from Pexels

2. Previše tretmana – Koža dama koje primenjuju previše tretmana na licu postaje neprirodna, gubi glatkoću, svežinu, i blistavost, i polako poprima izgled voštane figure.

Izloženost velikom broju hemikalija i različitih proizvoda lako vodi do preranog starenja i pojave bora. 3. Stroge djete – Što više osoba kilograma izgubi, to lice postaje mršavije, obrazi upali… Dobija se stariji izgled, a bore postaju izraženije

4.Uloga šećera – Ljubav prema slatkišima s godinama može da rezultira podbulim izgledom, zapaljenjem, obešenom kožom i borama.

Photo by Mikhail Nilov from Pexels

Stvar je u tome što šećer podstiče proces glikacije, prilikom kojeg višak glukoze oštećuje kolagen i kožu čini neelastičnom, što ubrzava proces starenja.

5. Razvod – Ako je verovati stručnjacima, i razvod ostavlja posledice na ženskom licu. istraživanja pokazuju da razvedene žene izgledaju bar dve godine starije u odnosu na žene iz porodice koje su udate, slobodne ili čak udovice.

6. Antidepresivi – I stres značajno utiče na vizuelnu percepciju. Stručnjaci veruju da opuštanje mišića do kojeg dovode antidepresivi može biti razlog ubrzanog starenja.

Izvor: Stil.kurir.rs

Credit featured image: Photo By Светлана Лазаренко from free photo collection Stock.adobe.com

Napišite vaš komentar