Zašto muškarci ne poštuju dobre žene – Psiholog ističe 6 bitnih razloga

3877
Foto: Flickr.com. by RJ Ideal I Do's is licensed under CC BY 2.0

Postoji muškarci koji smatraju da žensko na ovom svijetu ne služi ni za šta drugo osim da mu rađa dijecu i poslužuje goste. Drugačije rečeno ženu smatraju služavkom. Zašto imaju takav stav prema ženama opisat ćemo vam dalje u tekstu.

1. Loše je vaspitan

Roditelji trebaju svoju djecu od malih nogu početi vaspitati u pravom smjeru. Ukoliko djeci ne pričati šta je dobro da rade, a šta ne, tokom odrastanja, računajte da su njihove šanse za uspjehom vrlo male.

Image by Bobby McIntyre from Pixabay

2. Veliku krivicu takvo ponašanja snosi njegova majka

Dobra majka će učiti svog sina da poštuje i cijeni žene. Međutim postoje i majke koje teško podnose da njihov sin ima još jednu bitnu ženu u životu naporedo sa njom. Zarad toga takve majke postaju veliki uzrok razvoda brakova današnjice.

3. Odrastao je u porodici gdje se nepoštuju žene

Također ovo je jedna od glavnih činjenica zašto muškarci ne poštuju žene. Ukoliko je dijete odrastalo u porodici gdje su žene nipodaštavane i ponižavane, od takvog dijeteta ništa drugo se neće moći očekivati sutra kad odraste, u većini slučajeva se slijede stope svojih roditelja.

4. Odrastanje izvan civilizacije ima veliki uticaj

Nepoštovanje žena je i dalje veoma zastupljeno u manjim mjestima udaljenih od civilizacije. Bar kada je riječ o balkanskim područjima. Takva mjesta u većini slučajeva i dalje slijede pravila iz prošlog vijeka, čak šta više postoje sela gdje još uvjek nemaju struje i interneta, tako da se takvim ljudima pojedine stvari ne mogu ni zamjeriti.

Foto: Freepik.com

5. Izdala ga je žena koju je volio

Muškarac koji je doživio izdaju od žene koju je volio, teško da će se više ikad usuditi da voli. Šta više, oni sve osobe ženskog pola stavljaju u isti koš. Bez obzira što postoje i dobre žene, oni im nikad neće vjerovati, i vječito će trpiti osudu od njih, ni krive ni dužne.

6. Veliki uticaj ima društvo

U zavisnosti od društva u kojem se muškarac nalazi, on takav i postaje. Ne kaže se džaba skim se takav si. Zato svaka žena prije nego se uda, prvo treba dobro razmotriti ovih 6 savjeta, pa tek onda odlučiti ono što je najbolje za nju.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: Flickr.com. by RJ Ideal I Do’s is licensed under CC BY 2.0 – Photo is edited, cropped and resized.

Napišite vaš komentar