Za neuspješan brak ja krivim muževe: Da je on stub porodice, žena ne bi imala potrebu da bude muškarac

226
13955605 © Martin Allinger | Dreamstime.com

Predrag Popović je  poznat kao neko ko na svaku temu govori bez zadrške i iznosi svoje mišljenje bez obzira na to kako će ono biti prihvaćeno među ljudima

Kako može da postoji veza bez obaveza? Svaka veza je jedna vrsta veziva, svaka veza mora da nosi jednu vrstu obaveze i ona obavezuje, objašnjava  Predrag.

Što više voliš to si odgovorniji Ljubav je zapravo jedna odgovornost i jedna briga o drugome. Intimnost i intima koja postoji između čoveka i žene znači da se čovek otvori. I ne možeš da budeš intiman, a da ne budeš ranjiv. Intima je kada je kažem tebi sve o meni, i ti kažeš meni sve o sebi i dalje se volimo i to nam ne predstavlja problem.

Image by kurt duschek from Pixabay

Ta intima postoji i između Boga i čoveka, intima je predvorje ljubavi, Intima je jedan od jezika ljubavi…

Kada muškarac i žena postaju jedno u zagrljaju, ceo svet prestaje da postoji, samo oni postoje i samo postojiš tada u tom vremenu i tom trenutku zajedno, kaže Predrag, a onda nastavlja priču o braku gde su se dvoje neprestano svađali, što možete čuti u video snimku.

Ljubav nije skidanje zvezda sa neba, ljubav je uzajamna briga. Ljubav se nikada ne priča, ljubav se pokazuje delima. Ako ljubav proističe iz slobodne volje gde su dvoje iz ljubavi rekli DA, i dali zavet Bogu i dali zavet jedno drugom, ako se taj zavet ne ispoštuje i od njega i od nje, šta ja imam da tražim sa tim čovekom ili tom ženom, ispoštovaće mene kao prijatelja, ispoštovaće tu decu, roditelje, kumove, sve nas koji smo tu bili kao svedoci te ljubavi…

Image by Faysal Khan from Pixabay

Jako je važna i činjenica da ja pričam o pravom braku, gde nema zlostavljanja, već o braku gde se muž brine za ženu i žena za muža… Već dođe do nekih varnica, posvađaju se i žena spakuje kofere i ode kod svoje majke. Kada dođe do svađe u braku, danas se upliću roditelji, komšije, prijatelji, to je jedan prljav veš, intima koja se nikome ne otkriva.

Moderni brakovi se nisu pokazali kao funkcionalni. Za svaki neuspešan brak ja krivim muškarce. Da je mušakarac – muškarac, onda žena ne bi imala potrebe da bude muškarac, i onda bi žena bila žena i ne bi imala o čemu da se brine i razmišlja, jer bi se onda razmišljao muškarac.

Jedina ženina briga bi bila da se brine za tog muškarca koji se brine za nju… Pogrešno vaspitanje Najgore je kada dete ignorišete, kada nema ni kazni ni nagrada. Takva deca, teško se oporavljaju. Najviše se upropaštavaju deca tako što im se daje sve.

Izvor: stil.kurir.rs

Izvor početne slike: 13955605 © Martin Allinger | Dreamstime.com

Napišite vaš komentar