“U životu ako cvikaš, možeš da se slikaš” – 3 bakina savjeta za dug život

3235
People photo created by prostooleh - www.freepik.com

Kroz život sam prošla mnogo toga, od najgorih pa sve do najboljih stvari. Iskrena da budem život me nije mazio. Kad god sam pala na samo dno, ustajala sam i vraćala se još jača.

Nikada nisam dozvolila drugima da se slade mojom nesrećom. Uvjek sam se držala uspravno i uzdignute glave. Jer dušmana je dijete moje na sve strane. Ako primjete i najmanju šansu da te bace na dno, uradit će to.

Kroz život uvjek očekuj neočekivano. Ponekad i osobe od kojih se najmanje očekivao izdaju znaju zabosti nož u leđa. To mi se desilo bezbroj puta, ali šta ćemo takva nam je sudbina svima. Nikome u životu ne teče med i mlijeko. Jedino sada što bi svakoga znala nasavjetovati:

Image by Valter Cirillo from Pixabay

1. Čuvaj se prijatelja više nego neprijatelja – U većini slučajeva kroz život, prijatelj postane najgori neprijatelj. Zarad toga, nikada i nikome ne odaju svoje tajne. Jer kad tad će biti iskorištene protiv tebe. Što se kaže u narodu: “Bolje na vrijeme spiječiti, nego liječiti”.

2. U životu ako cvikaš, možeš da se slikaš – Nikada nemoj imati strah ni od čega. Bitno je samo da si na strani pravde. Nepravedni ljudi vam svakako nisu potrebni u životu. Jer od njih možeš očekivati samo najgore.

Zato na vrijeme se riješi nepotrebnih osoba, jer takvi kroz život ništa ti neće pomoći čak šta više mogu ti samo odmoći i eventualno konstantno držati krvni pritisak podignutim. Zarad toga, od takvih što dalje i vidjet ćete kako će vam ruže da cvjetaju.

Foto: Photo from PxHere.com

3. Skloni se od loših muškaraca

Ako pored sebe imaš lošeg muškarca vjeruj skratit ćeš sebi život bar za deset godina manje. Svakodnevna nervoza i nerviranje veoma loše utiče po zdravlje čovjeka. Zato na vrijeme to riješiti. Ili normalan život ili nikako. Bolje i dobar razvod nego loš brak.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: People photo created by prostooleh – www.freepik.com

Napišite vaš komentar