Sve dok vas drugi tračaju iza leđa – To je znak da vrijedite: 12 savjeta pametne žene

4220
Foto: Flickr.com. by Anastasia Pavlenko is licensed under CC BY 2.0

Inteligencija jedne žene ogleda se u njenim postupcima i ponašanju. Postoje stvari koje sebi pametna žena nikada ne bi dozvolila, jer prije nego bilo šta uradi, prvo sjede i dobro razmisli da li će to biti dobro po nju. Mi ćemo vam danas navesti nekoliko savjeta kojih se pridržavaju pametne žene.

1. Bolje ja tebe da uništim nego ti mene. Kao što kaže narodna izreka: “Kada vidiš da nema izlaza – Udri prvi”. Tako i u životu, ako ste primjetili da vas neko želi vidjeti na dnu, ne pružajte mu to zadovoljstvo, nego učinite sve da mu vratite na dva puta gori način.

2. Bitno im je samo ono što oni smatraju najboljim za sebe. Pametnu ženu ne zanimaju tuđa mišljenja, smatra da je dovoljno inteligentna kako bi zaključke o svom životu donosila sama.

Foto: Pixabay.com

3. Ko vama jednu vi njemu deset. Niko nema pravo ponižavati vašu ličnost,  uvjek vratite svima na isti način kako su se oni ophodili prema vama. Čisto, neka vide kako to izgleda.

4. Vodi računa o svom ugledu. Pametna žena zna da je ugled njen navjeći adut za uspjeh. Samim tim ni po koju cijenu mu ne bi naškodila, čak šta više, uništiće sve druge koji ga pokušaju oskrnaviti.

5. Ako si muškarac nisi Bogom dan. Pametna žena ne pravi razliku između muškarca i žene. Sammim tim nikada ne bi sebi dopustila da neko upravlja njom onako kako on hoće . Striktno se pridržava svojih pravila: “Ili lijepo – ili nikako”!

Image by olga volkovitskaia from Pixabay

6. Svakom daj ono što zasluži. Ko god želi da izazove vašu reakciju, pružite mu to zadovoljstvo. Nikome nemoj obarati glavu, ma ne znam ko da je u pitanju.

7. Vodi računa čiju pomoć prihvataš. Prije nego prihvatiš nečiju pomoć dobro razmisli hoće li ti ta pomoć sutra skočiti na nos. Zapamti jednu stvar, narod voli pomoći ljudima kako bi im sutra mogao prigovoriti ukoliko stvari ne idu onim tokom kojim su oni zamislili.

8. Bolje i sama nego sa bilo kim. Ljudi nisu ni svjesni koliko je zapravo samoća lijepa, dok im nečije društvo ne skoči na nos. Tek tada se uvjere, da je bolje i sam biti nego u svakakvom društvu.

9. Sve dok vas drugi tračaju iza leđa – To je znak da vrijedite. Kao što se u narodu kaže: “Za dobrim konjem – Prašina se diže”. Tako je i među ljudima.  Ukoliko ste igrom slučaja bolji od većine, bićete tabu tema gdje god da se okrenete.

10. Muškarac mora pokazati poštovanje prema ženi. Nikada sebi nemojte dozvoliti samo zbog toga što ste nježniji pol da nekoj barabi obarate glavu. Ili ćemo se uzajamno poštovati, ili nećemo nikako. Svako ima pravo izbora.

11. Ako si žena nisi sluškinja. Greška mnogih žena jeste što smatraju da su one zadužene za sve kućne poslove. Shvatite i muškarci imaju i ruke i noge, tako da ni njima ne bi trebala biti strana ni metla a ni džoger.

12. Nikome ne daju drugu šansu. Davanjem druge šanse znači, pružiti priliku ljudima da dovrše započeto. Moje riječi dobro zapamtite, jer nekada će te reći da sam bila upravu.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: taster-story.com

Credit featured image: Flickr.com. by Anastasia Pavlenko is licensed under CC BY 2.0 – Photo is edited and resized

Napišite vaš komentar