“Pretvaraj se da ni teglu sama ne možeš otvoriti” – 5 bakinih savjeta za sretan brak

6853
Foto: Flickr.com. By Theresa Knott licencesed under CC BY-SA 2.0

Greška mnogih žena kada se udaju jeste što idu svima da se dokažu. Drugačije rečeno u našem narodu je bitno ostaviti dobar utisak kada dođete u tuđu kuću. Međutim to u većini slučaja završi tako što kompletan posao prebace snahi na grbaču.

Ja sam Boga mi vodila računa o sebi. Tako da prije nego sam se udala, sjela sam i dobro razmislila. Šta bi to zapravo bilo najbolje za mene. No da ne dužim nabrojat ću vam glavne stvari za sretan brak koje su u mom slučaju radile uspješno:

1. Kada se jede – jedi. Kada se radi ne smetaj – Kao što poslovica kaže tako i slijedite. Kada je neki veliki posao u pitanju gledaj da se skloniš i sačuvaš leđa. Ne dozvoli sebi da ti budeš prva u svakom poslu. Shvati da ako ti sama sebe ne sačuvaš, neće niko.

Foto: Pixabay.com

2. Pretvaraj se da ni teglu sama ne možeš otvoriti – Daj svima do znanja da nisi dobra ni za kakav posao. Ako treba i glumi da neke stvari ne znas kako bi sačuvala sebe i svoja leđa. Vjerujte da takvi u životu najbolje prolaze i najviše se cijene.

3. Manipulacija svekrvom – Najbitnije od svega je znati upravljati svekrvom. Ako to uspiješ  onda ćeš bez problema ostvariti svaki cilj.

Morate shvatiti, danas ako nisi snalažljiv vrlo lako ćeš propasti u životu. Zato uvjek uključite mozak i procjenite šta bi moglo biti najbolje za vas.

Foto: Freepik.com

4. Vrtite muža oko malog prsta

Žene koje slijede ovu izreku. Najbolje prođu u životu. Morate procjeniti vašeg muža i način pomoću kojeg bi mogli upravljati njime. Otkrit ću vam samo da su muškarci veoma osjetljivi na ženske suze. A vi dalje razmislite same.

5. Uvjek zavodi svog muža

Nikada nemoj prestajati da zavodiš svog voljenog. To je jedan od najlakših načina pomoću kojeg će te moći ostvariti sve što poželite u životu, a naravno tiče se saglasnosti vašeg muža. Budite pametna žena i vjerujte muž će vam jesti iz ruke.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: Flickr.com. By Theresa Knott licencesed under CC BY-SA 2.0 (Photo is edited, cropped and resized orginal photo is HERE)

Napišite vaš komentar