“Pravi muškarac platu donosi u kuću a ne u kafanu” – 10 lekcija razvedene žene

2442
Foto: Flickr.com. By Norske Samers Riksforbund licencesed under CC BY 2.0

Razvela sam se nakon 10 godina braka i iskreno da vam kažem ni malo se ne kajem. Nekad u sebi duboko razmišljam: “Da sam Bogdo i prije”. Ovako su mi prošle godine faktički ni u šta, ali hvala Bogu makar imam svoju djecu jedino se zbog njih ne kajem za sve ove godine što sam provela takoreći u zatočeništvu. Sada bi svaku ženu znala nasavjetovati:

1. Svaki početak je najbitniji

Ako vidite na samom početku da ne ide, bolje to riješite na vrijeme. Jer vjerujte nikad neće biti bolje. Samo može biti gore.

2. Ne zavlačite sebe

Ne dopustite sebi da najbolje godine života provedete sa osobom koja nije vrijedna vas i vaše pažnje. Držite se uvjek stare izreke: “Život je jedan, ne treba ga trošiti na ljude kojima je jedini cilj da vas ponize”.

Photo by Senior Living on StockSnap

3. Pravi muškarac platu donosi u kuću a ne u kafanu

Prije nego se udate, dobro povedite računa odsjeda li vaš budući muž po kafanama. To u dosta slučajeva zna praviti velike probleme u braku. Ja prva sam govorila prije: “Ajd šta fali da izađe malo”. Međutim kad sam vidila da je u kafani znao ostaviti čitavu platu onda sam se sjetila žena koje kažu “Ako hoćeš nekog da ukuneš, kuni ga da mu muž pije”.

4. Dobrom muškarcu njegova porodica je na prvom mjestu

Ako vidite da muškarac nije zagrijan za vas i za djecu, odmah znajte da od života sa takvom osobom nema ništa. Kad tad će vas ili ostaviti ili prevariti sa drugom ženom.

5. Pravi muškarac ne vara svoju ženu

Normalan muškarac nikad sebi neće dozvoliti da ponizi suprugu na takav način. Svjestan je kako bi njemu bilo kada bi njega neko prevario. Kao što stara izreka kaže: “Kada hoćeš nekom da učiniš lose, prvo kreni od sebe i razmisli kako bi se ti osjećao da ti neko tebi uradi”.

Image by Adina Voicu from Pixabay

6. Pravi muškarac ne maltretira svoju ženu

Dobar muškarac nikad sebi neće dozvoliti da maltretira svoju ljepšu polovinu, svejedno na koji način da li to bilo psihički ili fizički. Svjestan je da to rade samo kukavice, kojima je najlakše istresati se na ženi.

7. Muškarac koji voli on i ugađa

Pravom muškarcu koji voli svoju ženu ništa nije teško za nju uraditi. Ako je supruga umorna došla sa posla on će se postarati da kuća bude pospremljena a večera gotova i postavljena na sto.

8. Pravi muškarac ne bira posao

Normalan muškarac nikad neće praviti razliku između ženskog i muškog posla. Svjestan je da to u životu nije bitno ko šta radi, i da su te razlike u poslovima smislili ljudi kojima je jedini cilj poniziti ženu.

9. Bitna mu je jedino vaša sreća

Dobrom čovjeku je najbitnije da je njegova žena srećna i zadovoljna. Svjestan je da je to ključ uspjeha jednog braka.

10. Uvjek će stati u vašu odbranu

Muškarac koji voli svoju ženu uvjek će biti na njenoj strani. Neće dozvoliti nikom da je okrivljuje za nešto nije uradila.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Source featured image: Flickr.com. By Norske Samers Riksforbund licencesed under CC BY 2.0

Napišite vaš komentar