“Pravi muškarac neće tražiti drugu, dok ga žena i djeca čekaju kod kuće” – 8 savjeta psihologa za srećan brak

2664
Man photo created by freepik - www.freepik.com

Ako vam je bio cilj da se oženite ili udate, onda samim tim morate biti spremni i na promjene u životu koje dolaze kada počnete živiti skupa sa osobom koju ste vi sami odabrali. Ja kao psiholog dao bi vam nekoliko savjeta ukoliko želite da imate miran i srećan brak.

1. Muškarac mora prihvatiti odgovornost čovjeka

Kada ste riješili da u svoj život dovedete bračnog druga onda morate biti odgovorni i povesti računa o svom ponašanju. Budite svjesni da u buduće sve što radite, trebate raditi u dogovoru sa nekim. Odluke više ne donosite sami. Inače ako mislite nastaviti po starom, moj vam je savjet da vam je još suviše rano da bi ste se ženili.

Image by Theresa Otero from Pixabay

2. Pravi muškarac neće tražiti drugu, dok ga žena i djeca čekaju kod kuće – Ni jedna žena nije zaslužila da je varate. Zamislite samo kako bi vama bilo da vaša sestra sjedi kod kuće sa djecom i čeka muža sa večerom na stolu. Dok se on zabavlja u društvu druge žene ?

3. Ako si muškarac ne znači da si glavni – Pravi muškarac će uvjek sa svojom ženom kroz dogovor riješiti bilo kakvu nesuglasicu koju imaju. Poštovaće uvjek njeno mišljenje i nikad neće iči na tu kartu da je ponizi.

4. Samo kukavice ponižavaju žene – Hrabar muškarac nikada sebi neće dozvoliti da ponizi suprugu. To pretežno rade kukavice koje drugima ne smiju ništa reći u lice, dok žensku smiju sve.

Foto: Freepik.com

5. Pravi muškarac se bori kroz život – Najbitnije mu je od svega obezbijediti svojoj porodici krov nad glavom, i da nikada ne budu glavni. On će ako treba otići i na kraj svijeta samo da njegova porodica ne oskudjeva ni u čemu.

6. Pametna žena nikad neće zvocati svom mužu – Isto kao što imam savjete za muškarce, takođe imam i za žene. Ako vidite da je vaš suprug stigao umoran sa posla i vidno neraspoložen. Nemojte mu i vi stajati na muku. Pokušajte ga oraspoložiti. Vjerute to će mu mnogo značiti.

7. Za sretan brak najbitniji je kompromis – Da bi jedna braćna zajednica funkcionisala najbitnije je da supružnici pronađu zajednički jezik. Džaba vam što se volite, ako se konstantno svađate. Takav brak nikada neće opstati.

8. Ako si žena onda budi dama – Muškarci jako poštuju kulturne žene. Prema tome nikada sebi nemojte dozvoliti da se prosto ponašate. To će pametnog muškarca veoma lako odbiti od vas.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: Man photo created by freepik – www.freepik.com

Napišite vaš komentar