Posvetiš život muškarcu, i na kraju ostaneš bez ičega – 8 lekcija razvedene žene

2865
Photo by Amy Hirschi on Unsplash

Većini osoba kada spomeneš razvod, prođu trnci kroz tijelo. Naročito zbog toga što je u našom dugogodišnjem mentalitetu naroda, razvod veoma osuđena stvar.

Pojedini još uvjek žive u prošlom vijeku, gdje je žena morala ćutiti i trpiti, šta god da su joj radili. Najgore od svega toga jeste što i dalje se primjenjuju takve metode u pojedinim krajevima balkana, na mjestima koja su malo više udaljena od civilizacije.

Morate shvatiti, nekada je razvod spas od propasti. Što se mene tiče, roditelji su me patrijarhalno vaspitali i u potpunosti mogu razumiti pojedine žene zbog čega zapravo trpe budalu pored sebe. Međutim volila bi im poručiti par stvari:

Photo by Frank Romero on Unsplash

1. Kloni se zla ako neće zlo od tebe – Kada vidite da vas neko odvodi u propast, bolje na vrijeme povucite ručnu i ubacite u rikverc. Put unazad jeste spor i težak, ali je efikasan.

2. Sačuvajte sebe – Povedite računa o sebi, dosta ste brinuli o drugima. Razvod neka vam bude lekcija, da ste sami sebi najbitniji u životu. Džaba vam kasnije i kule i gradovi ukoliko postanete ne daj Bože psihički nestabilni ili ti lošeg zdravstvenog stanja.

3. Ne daj nikom da ti drži predavanja – Dovoljno si pametna da ti ne može niko žargonsko rečeno “Popovati”. Bolje biti pomalo i bezobrazan prema ljudima, nego dozvoliti njima da budu bezobrazni prema tebi. Jer narod je takav, ako si oštar prema njima poštovat će te, ukoliko nisi zgazit će te.

Photo by Nevels Media on Unsplash

4. Brak nije riješenje za uspjeh – Mnogi smatraju da su brakom riješili sve svoje probleme. Međutim tek kada “nagrabuse” tada shvate da su problemi tek nastali.

5. Cijenite dobrog čovjeka – Ako ste imali sreće pa naletili na dobru osobu, onda to znajte i cjeniti. Nemojte dozvoliti da vi budete uzrok  problema. Jer danas Dobrog muškarca je veoma teško pronaći.

6. Razvod je ponekad idealna opcija – Dok se nisam razvela, nisam ni saznala koliko je zapravo život lijep. Sada sam mirne glave, nemam nikoga iznad sebe da mi zvoca za svaku sitnicu. U braku treba da vlada mir i tišina a ne konstanta galama i prepiranje.

7. Plašite se depresije nakon razvoda – Za tim nemate potrebe. Niko ko je bio loš prema vama ne zaslužuje da patite za njim. Sjetite se samo kroz kakve muke ste sa njim prolazili, pa se onda zapitajte da li je vrijedan vaših suza ?

8. Posvetiš život muškarcu, i na kraju ostaneš bez ičega – Većina žena nažalost loše prođe u životu zato što najmanje razmišlja o sebi. Shvatite, ukoliko vi ne mislite o sebi, niko drugi neće. Ne dozvolite sebi da čitav život provedete sjedeći u kući bez dana radnog staža, jer u životu se nikad ne zna šta nosi

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Napišite vaš komentar