Postoje 2 vrste žena – Ona koja zna svoju vrijednost i ona koja kaže koliko vrijedi: Razlika je velika

120
Foto: Confident man at poker game on Picspree

Pravog muškarca uvijek privlači žena koja odražava njegovu najdublju viziju sebe, žena čije će mu osvajanje omogućiti da osjeti vlastito dostojanstvo.

Muškarac koji je siguran u svoju vrijednost pored sebe će željeti imati ženu najvišeg tipa, najljepšu, najjaču i najnepristupačniju jer će mu samo posjedovanje takvog blaga pružiti osjećaj dubokog zadovoljstva. Žena koja je lijepa, ali koja ne prodaje svoju ljepotu se ne osvaja lako.

Takva žena zaslužuje da bude voljena svim srce i zaslužuje obožavanje u očima muškarca. Žena koja je lijepa, ali koja “prodaje” svoju ljepotu nije vrijedna muške pažnje i takva žena je za muškarca samo privremena zabava. Ljepota žene je danas izgubila vrijednost.

Image by Alexey Marcov from Pixabay

Previše naglašena ljepota nestaje u moralnom izrazu i često stiče cijenu po kojoj se može kupiti. A skromna, profinjena i prirodna ljepota zahtjeva djela. Za takvu ženu muškarac se mora potruditi kako bi osvojio njeno srce i zadobio njeno povjerenje.

Danas je toliko mnogo djevojaka koje se razmeću na najjeftiniji način. Razmeću se svojim prkosnim izgledom te daju sve što imaju odjednom. Ali tu nema dubine, tu se nema šta više tražiti. Sve što imaju je vidljivo golim okom i to je često njihov maksimum i nihova granica.

Najljepše žene su one koje imaju dušu, koje imaju skromnost i inteligenciju. Najljepše žene imaju samopoštovanje i ženski ponos. Ima nešto posebno u tim ženama. Rođene su za velike ciljeve i duboka osjećanja kako bi muškarca pokrenula na velika djela.

Image by Christopher Ross from Pixabay

I dobro zapamtite, biti žena koja na svoju vrijednost i biti žena koja govori koliko vrijedi su dvije različite stvari i nikako ih ne smijemo miješati.

Izvor: odmorimozak.com

Credit featured image: Confident man at poker game on Picspree

Napišite vaš komentar