Pametnu ženu nećete moći vidjeti da psuje kao kočijaš – 8 stvari koje pametna žena sebi neće dozvoliti

2164
Foto: Flickr.com. by slgckgc is licensed under CC BY 2.0

Pametne žene su danas veoma lako prepoznatljive. Prvenstveno zbog toga što ih ima jako malo. Takođe ni muškarci nisu puno odmakli. Jedina je razlika u tome što muškarci ne mogu nikad biti iskorišteni, dok žene itekako mogu. Sedam stvari koje pametna žena sebi nikada neće dozvoliti:

1. Pametna žena vodi računa kako se oblači – Najbinije od svega joj je skladno se obući. Ispod svakog nivoa su joj kratki minići, suknjice, duboki dekoltei i ostale provokativne stvari. Ona oblači sve, ali stim da to prati standarde jedne dame, a to znači, ništa previše naglašeno.

2. Inteligencija žene ogleda se u njenom ponašanju – Pametnu ženu nikada nećete moći viditi da se prosto ponaša. Veoma je svjesna da je ponašanje nešto što osvjetlava obraz svake pametne osobe. Čim vidite da se neko ne zna ponašati znajte da taj nema ni srama a ni obraza.

Photo by Yan Krukov from Pexels

3. Inteligentna žena bira društvo – Ona sebi nikada neće dozvoliti da bude u društvu jeftinih i besramnim osoba. Uvjek joj je na umu pravilo starog naroda: “Skim si – Takav si”.

4. Čast i moral su joj na prvom mjestu – Pametna žena čuva svoju čast prvenstveno radi sebe a takođe i zbog svojih roditelja. Vrlo dobro je svjesna da gubljenjem časti neće samo sebe baciti na dno, nego će zajedno sa sobom povući i svoje roditelje.

5. Cilj joj je udati se za pametnog muškarca – Inteligentna žena je svjesna da je pametan i dobar muškarac pravo bogatstvo. Njoj nije u cilju pred sebe šetati osobu koja se ne zna ponašati i koja će je sramotiti u svakom smislu. Cilj joj je šetati nekoga skim će se ponositi.

Photo by Anna Shvets from Pexels

6. Inteligentna žena nebitnim ljudima ne daju na značaju – Pametna žena se neće svađati, ona će vas jednostavno prekrižiti, da ne postojite više u njenom životu. Drugačije rečeno, ona sebe neće spustit na taj nivo da se prepire sa nekim. U njenoj glavi uvjek postoji ignor opcija.

7. Ne toleriše tuđe gluposti – Nema živaca da sluša ispade glupih ljudi. Osobe sa kojim nije na istoj talasnoj dužini gledaće da zaobiđe u širokom luku.

8. Pametnu ženu nećete moći vidjeti da psuje kao kočijaš – Kultura joj je na prvom mjestu. Svjesna je da njeno ponašanje govori mnogo toga o njoj. Zarad toga prije će izabrati da bude neprimjetna u društvu, ukoliko je to potrebno. Nego da se ističe time što skrnavi svoju ličnost.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: Flickr.com. by slgckgc is licensed under CC BY 2.0 (Photo is edited cropped and resized.)

Napišite vaš komentar