Pametnoj ženi nije potreban muškarac da bi uspjela u životu – 10 osobina mentalno jakih žena

2806
Foto: 7743616 © Dmitrieva Daria | Dreamstime.com

Muškarci koji smatraju da bez njih ni jedna žena ne bi mogla opstati grdno se varaju. Na vašu žalost postoje žene koje ne dozvoljavaju da se manipuliše njima. Samim tim, takvim ženama nije bitno šta će ko reći, one imaju svoj pravac i ne odustaju od njega. 10 osobina mentalno jakih žena:

1. Njihov uspjeh im je najbitniji

Ne postoji prepreka koja će ih omesti ka putu za uspjehom. Drugačije rečeno, sve što im se nađe na tom putu ubrzo će biti ili odbačeno ili distancirano.

Image by olga volkovitskaia from Pixabay

2. Sa njima nema manipulisanja

Pristup sa normalnim ponašanjem, svakom dopuštaju, manipulaciju nikom! Malo ih ko može prevariti u bilo čemu. Jasno stavljaju do znanja na samom početku da odišu inteligencijom.

3. Inteligencija im je jača strana

Sebi nikad ne dopuštaju da na osnovu svojih osječanja donose odluke. Prvenstveno, svaku odluku koju donesu, donjet će mozgom, a ne srcem. Veoma im je jasno da su ljudi labilni na voljene osobe, međutim i osobe do kojih vam je stalo znaju izdati. Tako da o svemu se računa mora povesti.

Foto: Pixabay.com

4. Vole novac

Ko god kaže da mu pare nisu bitne – Laže! To je fraza kojom se  često služe inteligentne žene. Novac ističu kao glavni cilj u svom životu. Kako one kažu: “Bez para se ni doktoru ne može otici, a kamoli šta drugo”.

5. Velike su optimiste

Ono što one zacrtaju, čvrsto vjeruju da će to i uspjeti. Bez obzira i da svi misle suprotno, one ne odustaju nit razmišljaju da su šanse za uspjehom minimalne. Opcija maks im je uvijek uključena.

6. Vjeruju u sebe

Kako one kažu: “Bez vjere u sebe, nema ni uspjeha”. Uvjek morate sebi biti u prvom planu, i najbitnije vam je da vjerujete u ono što radite. Bez obzira na okolnosti, nikada neće drugom povjeriti svoj uspjeh, jer je svjesna da drugima ne može vjerovati.

7. Drže do sebe

Svoj stav i karakter im je glavno oružje kojim se koriste u životu. Kako one kažu: “Žena bez stava je kao ptica bez krila” – Ni jedna nit druga ne mogu poletiti visoko.

8. Pametnoj ženi nije potreban muškarac da bi uspjela u životu

Svoj uspjeh nikada neće prepustiti da zavisi od nekog muškarca. Vrlo je svjesna da joj ni jedan muškarac ne može parirati, šta više, čak joj je i smješno kada se pomene da žena ne može ostvariti svoj cilj a da nema potporu muškarca. Jasno joj je da su tu frazu izmislili primitivni muškarci kojima je jedini ciljženu držati u četiri zida.

9. Malo koga pušta u svoju blizinu

Ona ima određeni krug prijatelja, u koje ima dugogodišnje povjerenje. Strance u svoj život veoma rijetko pušta, jer je svjesna kakvu opasnost to može predstavljati po nju.

10. Biti dama joj je na prvom mjestu

Pametna žena se lako može prepoznati po svom stavu, ponašanju, govoru, oblačenju i još po mnogo čemu. Kultura i ponašanje joj je iznad svega. Prostim osobama ne dozvoljava ni zdravo da joj kažu.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: 7743616 © Dmitrieva Daria | Dreamstime.com

Napišite vaš komentar