Pametan muškarac ne vara ženu, to rade neotesane kukavice – 8 lekcija mudrog čovjeka

5485
Foto: 19427369 © Dmitry Morgan | Dreamstime.com

Postoje stvari kojih se dobar i pametan muškarac striktno pridržava, ne samo da bi sačuvao svoj obraz, nego i obraz svoje porodice a i šire rodbine. Današnja temu biće upravo ta, nekoliko lekcija kojih bi se trebala pridržavati svaka normalna osoba.

– Samo kukavice liječe komplekse na ženi

Najlakše je istresati se na ženi. Kada ni kome drugom ne smijete prosipati marifetluke, ima žena kod kuće pa će te njoj. Mislite da vas to čini većim muškarcima ? Ne gospodo moja, to vas na vašu žalost čini najvećim kukavicama.

Image by alexis karpouzos from Pixabay

– Pravi muškarac nikad neće osramotiti svoju porodicu – Ugled svoje porodice mu je na prvom mjestu. Svjestan je ako bilo šta pogrešno uradi, neće naštetiti samo sebi, naštetit će i ljudima oko sebe. To nažalost i jeste velika nepravda ovog života, bez obzira što vi niste uradili ništa loše, ukoliko je to uradio vaš otac ili bližnji rođak, ljudiće vas ubaciti u isti koš sa njima.

– Pravi muškarac će sve učiniti za svoje bližnje – Spreman je i na kraj svijeta otići, kako bi svojoj porodici obezbjedio krov nad glavom i bolji život. Bitno mu je da njima bude dobro, a njemu kako i bude. Tako se gospodo ponaša muškarčina ili ti takozvana glava kuće.

– Pametan muškarac ne vara ženu, to rade neotesane kukavice – Ni jedan pametan svoju ženu neće zamjeniti tamo nekom, koja joj nije ni do koljena. To rade samo neotesane kukavice, koji misle da su pametni a ustvari nisu ni svjesni koliko mozga nemaju.

Image by Meditation LIFE from Pixabay

– Ne zanima ga da li će ko reći da je papučar – Mišljenja drugih ga apsolutno ne dotiču. Ometati ga jedino može mišljenje svoje porodice, a ostali nek pričaju. Smatra da su gori oduvjek za boljima lajali. Tako da za takve stvari ne daje ni pet para.

– Pravi muškarac neće rasturiti svoju porodicu – On se trudi držati je na okupu – Muškarac koji ide na tu kartu da rasturi svoju porodicu, nije muškarac, to vam je ljudi moji jedna obična olupina, koju ne bi ste trebali puštati u kuću. Takvi su spremni na sve, ako je svoju porodicu rasturio i razočarao, zamislite šta bi uradio vama ?

– Nikada ne ponižava svoju suprugu i djecu – Imao sam priliku slušati kako rođeni otac od svoje djece pred narodom pravi invalide. Umjesto da ih diže u zvijezde pred svijetom, on koristi publiku da ih što više ponizi. To nije nikakav otac a ni muškarac, takvih se treba odreći čak i preko novina.

– Sebe ne smatra većim od žene – Ne smatra se pametnijim od supruge, u svakoj situaciji smatra da trebaju biti paralelni jedno na prema drugom. “Ako si muškarac – Nisi centar svijeta”. Pridržava se ove izreke, i smatra da će zauvjek imati dobar brak i zdravu porodicu.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja na druge portale strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Credit featured image: 19427369 © Dmitry Morgan | Dreamstime.com

Napišite vaš komentar