Nisu svi muškarci isti. Uvjek postoji gori od goreg – 7 lekcija razvedene žene

2719
Image by Div_Iv from Pixabay

Čak i ako si pred razvodom, brak u kojem si bila sigurno te naučio puno toga – Evo 7 lekcija koje ćeš naučiti u nesretnom braku.

Biti u toksičnom i nesretnom braku nije lako, a ponekad se čini još teže izaći iz tog braka, posebno ako su tu i djeca. Iz ovog ili onog razloga, mnoge žene neprestano važu prednosti i nedostatke ostanka u lošem braku naspram toga da budu same nakon razvoda, pa će ponekad radije ostati nego otići.

Bilo da ih je strah toga da ponovno budu same, da ih plaši ono nepoznato što ih čega, ili jednostavno svoju djecu ne žele razdvojiti od oca, mnoge žene odluče ipak ostati u nesretnom braku, no u većini slučajeva puno je bolje uhvatiti se u koštac s onim nepoznatim.

Foto: pixabay.com

A brak, bio on sretan ili ne, naučit će te puno toga o tebi samoj, ali i o odnosima s drugima, pa sve što naučiš u ovom nesretnom braku moći ćeš primijeniti i na buduće veze, kojih će sigurno biti.

Jedna anonimna autorica na portalu Your Tango podijelila je sedam stvari koje je naučila dok je bila u nesretnom i toksičnom braku, čak i kada nije bila svjesna da uči, a ovih sedam lekcija koje je ona naučila pomoći će i tebi ako prolaziš kroz sličnu situaciju.

Izgled nije važan – Naravno da te tvoj suprug nekada privlačio – izgled je ipak prvo što primijetimo na osobi. No koliko te on sada privlači? Koliko ti je zgodan sada, kada se dere na tebe, ponižava te, ignorira te ili manipulira tobom? Čak i najzgodniji muškarac postaje neprivlačan kada te ne tretira onako kako zaslužuješ i kada si zbog njega nesretna.

Image by Mircea – See my collections from Pixabay

Novcem ne možeš kupiti sreću – Previše žena ostaje u užasnim brakovima ako su u braku s nekim tko ih financijski uzdržava i uz koga nemaju nijednu financijsku brigu. No, vjeruj da je puno bolje mirno spavati u malom stanu nego strahovati od povratka u ogromnu kuću u kojoj živiš sa suprugom koji ti zagorčava život.

Ostati u braku zbog djece neće nikome pomoći – Tvoja djeca možda vole svog tatu, ali su nevjerojatno osjetljiva. Sve te svađe i sva ta napetost utječu na njih i povrjeđuju ih i definitivno će ostaviti traga na njima, ako ne sada, onda kada odrastu. Iako bi se djeca zbog razvoda mogla osjećati nesigurno ili potreseno, s vremenom će sve to prebroditi, a na kraju krajeva, bolje da odrastaju u mirnom kućanstvu s jednim roditeljem, nego uz oba roditelja koji se konstantno svađaju.

Nisu svi muškarci isti. Uvjek postoji gori od goreg – Ne krivite muškarce da su svi isti, vjerujte uvjek ima gori od goreg, jedino vam mogu reći da je problem u nama ženama. Mi smo krive što im dopuštamo previše, pa nam je poslije đavo kriv!

Image by Adina Voicu from Pixabay

Ne možeš se promijeniti toliko koliko tvoj partner želi – Naravno, svatko od nas bi trebao barem pokušati promijeniti stvari na sebi koje nisu dobre za nas i naš brak. Ali nitko od nas se ne bi trebao toliko promijeniti i pretvoriti se u nešto što nije samo kako bi udovoljio svom partneru. Osim ako i tvoj suprug nije otvoren za promjene, čak ni tvoje promjene neće stvoriti sretan brak.

Biti sam nije strašno – najveći strah je onaj od nepoznatog – Strah od nepoznatog, pitanje kako ćeš platiti račune, zamišljanje da ćeš biti užasno usamljena ili čak pitanje s kim ćeš večerati može biti itekako zastrašujuće. Ali to nije tako zastrašujuće kao ideja da je nesretan život koji sada živiš jedini koji ćeš ikada moći živjeti i da nikad više nećeš biti sretna.

Mir je zdrav, ali svađa nije – Biti sam ili sam sa svojom djecom nakon godina braka može se u početku činiti čudnim, ali prilagodba tom novom životu nije ništa u usporedbi sa životom u nesretnom braku. Uvidjet ćeš da više nećeš imati glavobolje, želučane tegobe i tjeskobu – jer si sada puno mirnija. I dalje ćeš imati pokoji loš dan i biti pod stresom, no barem ćeš se uvijek vraćati u miran dom i moći ćeš mirno zaspati.

Izvor: zena.rtl.hr

Credit featured image:

Napišite vaš komentar