Nisu bitne sve žene koje možeš odvesti u krevet – Bitna je ona kraj koje se želiš probuditi

12
Image by Leandro Inhesta from Pixabay

Mnogo ljubavi imamo u životu, ali nije poenta imati ih hiljade, poenta je imati jednu ali vrijednu.

Koliko je onih s kojima možeš ići u krevet, a koliko malo onih s kojima se želiš probuditi… I ujutro, kada se rastajete, mahne ti rukom i nasmiješi se, pa onda cijeli dan čekaš da se ponovo sretnete. Koliko je onih s kojima možete uživati, ujutro piti kafu, razgovarati i prepirati se…

S kojima vam je dobro i u radosti i u tuzi. Mnogo je onih sa kojima možete biti ali ne i voljeti ih… A tako je malo onih s kojima želite sanjati! Malo je njih čije lice vidite u oblacima, čije ime pišete na prvom zimskom snijegu.

Image by Алина Осипова from Pixabay

Koliko je malo onih s kojima možete šutjeti, koji razumiju sve na prvi pogled, kojima ne smeta davanje iz godine u godinu, i za koje možete, kao nagradu, prihvatiti bilo kakvu bol, bilo kakav gubitak.

Da. ima mnogo onih s kojima možete ići u krevet a malo onih s kojima se želite probuditi. Mnogo je onih koji će te ostaviti kada dođu teška vremena, i tada shvatiš da nisu bitni oni već ta jedna osoba koja bi i tada ostala uz tebe.

Mnogo je ljudi na svijetu, i od njih vidimo samo tijela. Tijelo nam ne treba, treba nam duša. Tijelo ima svoj rok trajanja – a duša je vječna.

Photo by Andriyko Podilnyk on Unsplash

Biramo srcem, i svojim mislima. Rijetki su oni kojima dajemo svoje vrijeme, osmijehe i pred kojima otvaramo dušu. To ne zaslužuju svi oni koje možemo odvesti u kreveti, već samo oni kraj kojih se želimo probuditi – svako jutro!

Izvor: odmorimozak.com

Credit featured image: Image by Leandro Inhesta from Pixabay

Napišite vaš komentar