Nisi manje vrijedna ako si razvedena. Bolje se i razvesti nego trpiti poniženja – 5 savjeta hrabre žene

2543
Foto: Flickr.com. by Saeima is licensed under CC BY-SA 2.0

Većina žena na razvod gledaju kao sramotu. Glavno na šta pomisle kada se pomene razvod jeste: “Šta će narod reći”! Upravo zbog toga i trpite poniženja čovjeka koji vas je zapravo procjenio. I u svojoj glavi zaključio da nikad nećete imati hrabrosti ga napustiti.

Zar je bitno šta će narod reći ? Zar je bitno da li će vas ko okriviti ? Ne treba da vas brinu tuđa mišljenja. Bolje vam je da povedete računa o sebi i o svom zdravlju. Koje će te vjerovatno narušiti ukoliko i dalje ostanete pored čovjeka koji vas ne cijeni.

Morate shvatiti da niste manje vrijedne ako ste se razvele. Razmislite, niste ni prva ni poslednja. Razvod nije kraj svijeta, u većini slučajeva to je glavna stepenica za uspjeh u životu jedne žene.

Image by adamkontor from Pixabay

Bolje se i razvesti nego da nemate pravo glasa. Kakav je to život ? Nikakav ! I ja sam žena i smatram da to sebi ne trebamo nikad dozvoliti. Nismo mi ničije igračke da sa nama mogu upravljati kako su oni zamislili.

Za vas sam spremila par savjeta koji će vam pomoći da stanete na noge nakon veoma teške odluke u svom životu:

1.  Ne zatvarajte se u sebe – Nemojte sebi dozvolite sebi da se zatvorite u kući. Nemate potrebe da vas je sramota. Shvatite da niste ništa uradili što nije trebalo. I jednostavno nit ste prva a ni poslednja koja se razvela.

Image by Martin Fuhrmann from Pixabay

2. Hodajte uzdignute glave – Budite uvjek ponosni na svoje postupke. Zar nije bolje živiti život po svojim pravilima, onako kako vi mislite da je najbolje. Il je bolje da neko drugi manipuliše sa vama, kako mu se prohtije.

3. Ne zanima vas tuđe mišljenje – Morate biti svjesne da će narod uvjek pričati. To je normalno. Takvo nam je okruženje. No, to nek vas ne dotiče. Kad je lava zanimalo šta miševi imaju za reći ?

4. Potražite sebi posao – Ukoliko nista u radnom odnosu, razmislite da sebi pronađete kakav posao. To će vam pomoći da budete hladne glave i da ne razmišljate o nebitnim stvarima.

5. Pokažite svima da ste žena sa stavom – Ni slučano nemojte sebi dozvoliti da nekome obarate glavu. I da trpite nečija poniženja. Odmah postavite svakog na mjesto, ma ko to bio. Što se u narodu kaže: Otresite ga kao krpu. Ako je to potrebno.

Autor teksta: E.T

Napomena: Svako kopiranje sadržaja bez saglasnosti autora je strogo zabranjeno

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: Flickr.com. by Saeima is licensed under CC BY-SA 2.0 – Photo is edited, cropped and resized.

Napišite vaš komentar