Nemoj ponižavati dobru ženu, pokajat ćeš se kad ostaneš bez nje – 6 savjeta razvedenog muškarca

23202
Foto: Flickr.com. by Ivan Radic is licensed under CC BY 2.0

Čovjek dok je mlad čini mnogo grešaka, shvati neke stvari nažalost kada za sve bude kasno. Tako je bilo i kod mene, radio sam neke stvari koje, kada bi mogao vratiti vrijeme nikada sebi ne bi dopustio. Ali šta je tu je, sada bi svakom znao dati nekoliko savjeta.

1. Ako je žena dobra – Budi još bolji prema njoj. Nauči cijeniti dobrotu žene. Nemojte to olako shvatati, misleći da to tako mora biti.

Okrenite se i razgledajte oko sebe, vidjet će te da postoje svakakvi primjeri. Zato ako već imate sreće i pored sebe imate finu ženu, ne dozvolite sebi da to iskorištavate na podao način.

Image by Theresa Otero from Pixabay

2. Stavi ženu ispred svih. Svoju suprugu uvjek veličaj i uvažavaj njeno mišljenje. Nikad ne daji sebi za pravo da možeš donositi neke odluke bez njenog znanja. Samo se stavi u poziciju kako bi se ti osjećao kada bi ona tako nešto učinila ?

3. Nemoj ponižavati dobru ženu, pokajat ćeš se kad ostaneš bez nje. Budite zahvalni Bogu ako pored sebe imate dobru ženu, vjerujte mi, to je najveće bogatstvo koje vam život može donjeti.

Ni slučajno je nemojte ponižavati, ona vam može oprostiti nekoliko puta, ali doćiće vrijeme kada joj sve to pređe preko glave, tada će se okrenuti i otići.

Image by Michelle Raponi from Pixabay

4. Ne dozvoli drugima da ti pune glavu. Niko nema pravo stvarati probleme u vašem braku. Prije nego bijes iskališ na suprugu, prvo se uvjeri da li je to istina što si čuo, jer u većini slučajeva žene znaju snositi posljedice ni krive ni dužne.

5. Budi uvjek njen zaštitnik. Stani uvjek u zaštitu svoje supruge. Ukoliko vi to ne uraditi, niko drugi neće. Ne dozvolite sebi da i vi budete uzrok njenih suza. Trebate joj biti podrška i najveći oslonac  u svemu a ne uzrok njenih problema.

6. Ne čini stvari koje noj smetaju. Ako već znaš šta smeta tvojoj suprugi, onda nemoj to ni raditi. Ogledalo ljubavi i jeste u tome da činite stvari koje će usrećiti vašu suprugu a ne rastužiti.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: taster-story.com

Credit featured image: Flickr.com. by Ivan Radic is licensed under CC BY 2.0 – Photo is edited

Napišite vaš komentar