Ne dopuštaj budalama da ti pokvare dan – 10 lekcija jakih žena

3886
Image by shurkin_son on Freepik

Često muškarci umisle da su jači od žena, međutim kada dođe vrijeme da se pokažu na djelu, tek tada se vidi jasna snage žene i njena izdržljivost. Većinom u životu žene dosta lakše podnose životne udarce, nego muškarci. Mi ćemo vam danas nabrojati deset lekcija jakih žena.

1. Jaka žena zna šta je bol –  Al ga ne pokazuje

Ona vješto skriva svoju bol od drugih. Bez obzira bila tužna ili ne, ona nikome neće dozvoliti da to primjeti. Spremna je najviše se smijati onda kada je najviše boli, jer smatra da se upravo i njena snaga ogleda po tome.

Image by Christopher Ross from Pixabay

2. Jaka žena nikad ne odustaje

Za svaki svoj cilj u životu spremna je ići do kraja. Faktički je nemoguće da ikad odustane, jer ono što ona zacrta u svojoj glavi, ostvarit će to, i ako mnogi misle da nema šanse, nju upravo takva razmišljanja još više potaknu da ide prema naprijed.

3. Emocije pokazuje samo njoj bitnim ljudima

Jako je proračunata, i svjesna, da svoje emocije ne smije svakom davati na tacni. Pogrešne ljude ako zavoliš, vrlo lako možeš postati njihov plijen, a to joj nikako ne ide u prilog.

4. Jaku ženu ništa slomiti ne može

Bez obzira šta da je snađe u životu, ona će pronaći riješenje da nastavi dalje. Njena snaga treba biti inspiracija mnogima da izađu iz depresije uzdignute glave i krenu dalje, jer takva stanja im ništa dobro neće donjeti, šta više, biće im sve gore i gore.

5. Drugima nikada neće pokazati svoju slabost

Ljudima nikad neće otkrivati svoje bolne tačke, ona unaprijed razmišlja da bi to vremenom neko mogao iskoristiti u svoju korist, a to joj ne treba u životu. Bolje držati jezik za zubima i biti miran, nego svakom pričati šta te muči a kasnije suze liti ! Drugačije rečeno ne dopuštaj budalama da ti pokvare dan!

Foto: pixabay.com

6. Ona nikog ne dira ali isto tako ne dozvoljava da nju neko dira

Nikada prva neće nikoga dirati, čak šta više ona bježi od problema i gleda da ih izbjegne ako ikako može. Međutim ako baš nema izbora, onda ćeu većini slučajeva napasti prva. Smatra da je napad najbolja odbrana.

7. Uvjek će braniti ono što je njeno

Ono što je njeno brani kao lavica, tuđe neće, svoje ne da! Ako bi neko slučajno odlučio da joj to oduzme, spremna je ići do kraja, ali sigurno neće nikada odustati od toga !

8. Svima vraća milo za drago

Nikome ništa loše neće ičiniti, ali ko njoj učini, vraća u duploj mjeri. Za pokvarene osobe nema milosti, ako si je već pecnuo, onda se i spremi da snosiš posljedice.

9. Ponos joj je jak kao stjena

Jako je ponosna i preko nekih stvari nikada u životu ne bi prešla. Jedna od njih je prevara, ona sebi nikada ne bi dozvolila da je neko vara a da i dalje bude sa njim u braku. Taj odnos bi završila pa makar je to bolilo čitavog života. Bolje i da boli nego da gleda zla očima !

10. Izdaju nit prašta nit zaboravlja

Nije od onih ljudi koji opraštaju al ne zaboravljaju. Ona smatra da, čim oprostiš, vremenom ćeš i zaboraviti. Što u neku ruku i jeste tako. Zato ukoliko je neko jednom izda, ona ga prekriži za sva vremena, za nju ta osoba više nikad ne postoji. Jer je svjesna, ako si je jednom izdao, izdat ćeš je opet.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja na druge portale strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Credit featured image: Image by shurkin_son on Freepik

Napišite vaš komentar