“Ne dam nikome da digne jorgan sa kreveta na kojem je spavala”: Teška ispovijest Sarajlije kome je preminula supruga

202
FOTO: TATABRADA. TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Sarajlija Šemso Safet Peštek sa tugom i setom se prisjeća svoje najveće ljubavi.

Naime, žena sa kojom je proveo 54 godine u braku, umrla je prije nekoliko mjeseci, a sa velikim gubitkom, Šemso se još uvijek nije pomirio.

Ne dam nikome da digne jorgan sa kreveta na kojem je spavala. Dok sam živ niko ga dirnuti ne smije! – rekao je Šemso sa suzama u očima.

Image by Claudia Peters from Pixabay

– Takve žene kao što je bila moja, više se ne rađaju. Takve se više ne rađaju, vjeruj mi! Bila je žena za desetku. – pohvalio je Šemso svoju ženu, koja je umrla godinu dana nakon borbe sa teškom bolešću.

Šemso djetinjstvo pamti po teškim stvarima. Živjelo se u siromaštvu i jedva su sastavljali kraj s krajem. Kad je doveo ženu, njegov život dobio je smisao i sve je počelo da se mijenja.

– Bilo nas je dosta u kući, moj otac imao je 12 djece. Sestra mi je umrla u 10 godini, a brat sa 5, 6 mjeseci. Našao sam ženu svog života, oženio sam je…

Image by Gundula Vogel from Pixabay

Otac mi je tada rekao “Da te ja ne bih ostavljao ovdje da budeš sluga drugima, uzmi svoju ženu za ruku, nađi stan i idi”, prenosi Stil.

Ženu je poštovao, nije joj dozvoljavao da se muči, dok je on radio kako bi obezbijedio porodicu.

– Ženi nikad nisam dozvolio da bilo šta radi. Imali smo 2 sina, htio sam da ih odgojimo kako treba.

– Četiri i po sata sam ja pješačio do svoje ljubavi, samo da je vidim. Nema žene na ovom svijetu da je njoj ravna.

Kad sam je prvi put vidio i pozvao da ašikujemo, odbila je. Tek je drugi put pristala. Bio nam je sladak život. Nismo imali ništa, a sve smo stekli – rekao je ovaj Sarajlija.

Pogledajte video snimak:

Izvor: srpskainfo.com

 

Napišite vaš komentar