Na svekrvu gledaj kao na svoju drugu majku – 5 bakinih savjeta za sretan brak

2528
Foto: pxfuel.com

Danas većina žena nisu se ni udale a već ne vole muževu fameliju. Morate biti svjesne gdje nema slaganja famelijarnog taj brak će vječito biti na klimavim nogama.

Budite razumne i skontajte da li bi vama bilo prijatno kada bi muž u startu počeo da osuđuje vašu fameliju ili ti roditelje. Sigurna sam da ne bi. Ako želite biti sretne u braku poslušajte mojih 5 savjeta i sigurna sam da će vam biti drugačije u životu.

1. Sa mužem uvjek budite dobro raspoložene – Ni jedan muškarac ne voli nadmenu ženu. Probajte povesti računa o svom raspoloženje kada ste u društvu vašeg partnera. Jer samim tim kada vi niste raspoložene odmah i njemu stvarate napade panike. Što vremenom može prerasti u netrpeljivost prema vama. Drugačije rečeno, rizikujete da vas počne izbjegavati.

Image by Valter Cirillo from Pixabay

2. Na svekrvu gledaj kao na svoju drugu majku – Prema svakoj starijoj osobi trebamo iskazati poštovanje. Naročito prema majki svog muža. Da se razumijemo, nisam rekla da majku vašeg supruga trebate i vi zvati majkom. Ne, po pitanju toga, takve stvari ne podržavam.

Vi imate svoju majku i nju trebate tako zvati, nikoga više. Međutim kada kažem da svoju svekrvu trebate gledati kao na svoju drugu majku, mislim na poštovanje koji bi ste joj trebali pokazati.

3. Muža trebate poštovati – Nikako ne podržavam žene koje ne poštuju svog supruga. Ako ga već ne želite poštovati onda bolje se okrenite idite od njega. Ovo najviše govorim za žene prema kojim se muževi ophode kao prema kraljicama a na uzvrat ne dobiju čak ni poštovanje. Morate biti svjesne, bez poštovanja nema uspješnog braka.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

4. Muža uvjek treba čekati večera na stolu – Pošto je većina nas žena domaćice koje budu kući čitavog dana. Dok muž ide na posao i bori se zaraditi za svoju porodicu. Mislim da takav muž zaslužuje uvjek da ga sačeka gotovo jelo na stolu.

Ovo konkretno najviše govorim za današnje primjere u koje sam se uvjerila sopstvenim očima. Muž ode na posao, vrati se kući i počne spremati jelo i njoj i sebi. Razumijem da će mnogi reći da je taj muž kriv sam sebi. Međutim po mom mišljenju ako već imaš takvog muža, onda ga i cjeni.

5. Ne zahtjevajte ono što je nemoguće – Danas mnoge žene forsiraju svoje muževe da im udovoljavaju razno razne želje. Ukoliko muž nema mogućnosti i novca da im ispuni ono što žele. Spremne su ga osuditi i izreći da je nesposoban.

E pa drage moje dame. Ako već smatrate da je muž nesposoban. Pokušajte vi zaraditi taj novac pa ću vas onda pitati da li ste vi sposobne.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Napišite vaš komentar