Moraš trpiti zbog djece, a tebi kako i bude – 8 pogrešnih savjeta roditelja koji mnogo koštaju

2163
Foto: 15526699 © Vladimir Voronin | Dreamstime.com

Roditelji trebaju biti snaga, potpora, i vječita podrška svojoj djeci, bez obzira šta uradili, svog djeteta se nemožete odreći, nego mu trebate dati volju da nastavi dalje i da je to samo još jedna greška u nizu koja mu može pomoći da mu se takve stvari više ne dešavaju. Mi ćemo vam danas navesti nekoliko grešaka roditelja prema kćerkama, na osnovu kojih uništavaju njihove živote.

–  Poštuj starije od sebe

Svoje dijete trebate učiti da poštuje starije od sebe, to je uredu. Međutim ne možete dijete učiti da poštuje nekoga, ko njega ne poštuje. Možete ga naučiti da ima toleranciju po pitanju nekih stvari, ali kada te stvari pređu granicu, itekako ga trebate naučiti da te stvari postavi sve na svoje mjesto.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

–  Poštuj svoga muža

Slažem se sa tim da muža treba poštovati, ali isto tako ukoliko taj muž poštuje vas. Po vama krćerka ne treba da ima prava riječi, dok muž radi šta hoće, razmislite, da li je to relno ?

–  Gledaj svekrvu kao svoju drugu majku

Po pitanju ovog savjeta veoma griješite. Majka je samo jedna, i niko je zamjeniti ne može. Uredu je poštovati svekrvu i gledati da je nikad ne uvrijediš, ali gledati je kao svoju majku to nikako nije moguće.

–  Neke stvari moraš trpiti zbog djece, a tebi kako i bude

Dosta roditelja sam čuo kako izgovaraju svojim kćerkama: “Sama si birala. sad ćuti i trpi, sjeti se da imaš djecu sa njim”. To je veoma sebično sa vaše strane, svi mi u životu pravimo greške, ali i te greške se mogu ispraviti. Nikako ne smijete svoje dijete prisiljavati da sa nekim živi nazor samo zbog djece.

–  Nikome se ne smiješ usprotiviti

Umjesto da svoje dijete učite kako ne treba dati na sebe, vi je učite stvarima zbog kojih će patiti kroz život. Morate shvatiti da vrijeme nije više kao što je nekad bilo, danas ako hoćeš da imaš ženu moraš je poštovati a ne ponižavati.

Image by ijm2000 from Pixabay

–  Radi ono što ti se kaže

Učiti svoje dijete kako drugi trebaju upravljati sa njom je velika greška. Svoju kćerku trebate naučiti da u životu svoje odluke treba donositi sama a ne onako kako drugi kažu i odluče.

–  Jednom kada se udaš meni se više ne vraćaj

Svojoj djeci uvjek trebate omogućiti mjesto u vašoj kući. Postoje muževi koji koriste činjenicu da joj nema nazad, samim tim radiće šta god hoće. Samim tim vi će te biti glavni uzrok nesreće svoje kćerke.

–  Uvjek budi nasmijana i raspoložena

Bez obzira što ti nije ni do čeg. Kada odeš u tuđu kuću uvjek moraš biti vesela i raspoložena. Još jedna greška u nizu! Svako ima pravo da bude bolestan i neraspoložen, mi smo ljudi a ne životinje. Svoju djecu trebate učiti pravim vrijednostima, a ne stvarima koja će im unišiti život u korijenu.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Credit featured image: 15526699 © Vladimir Voronin | Dreamstime.com

Napišite vaš komentar