Mentalno jaku ženu ne zanimaju tuđa mišljenja – 8 savjeta mudre žene

1930
Photo by Frank Romero on Unsplash

Snage jedne žene ogleda se u njenom stavu, karakteru i ponašanju u situacijama kada joj je najteže. Većina žena lakše podnosi teške situacije nego što to rade muškarci. Po tome se zapravo i primjećuje njihova snaga i jačina. Mi ćemo vam danas navesti nekoliko savjeta kojih se striktno pridržavaju mudre žene.

1. Mudra žena zna da je njen karakter njena snaga – Svoj karakter štiti kao oči u glavi. Nikada ne bi uradila bilo šta što bi naštetilo njenom ugledu i karakteru. Prvenstveno čuva svoj obraz pa onda i obraz svoje porodice. Svjesna je, ako izgubi karakter da će izgubiti i sve ono što je gradila čitavog svog života.

2. Mentalno jaku ženu ne zanimaju tuđa mišljenja – Drži se stare izreke: “Nije bitno šta kaže, nego ko to kaže”. Ne pogađaju je mišljenja nebitnih ljudi koji joj ne mogu ni po čemu parirati u životu. Jedino joj mogu teško pasti mišljenja svoje porodice ili ti famelije.

Image by Martin Fuhrmann from Pixabay

3. Pametna žena je uvjek sebi na prvom mjestu – Vrlo dobro zna, ukoliko ona sama sebi ne pomogne, niko drugi sigurno neće. Zarad toga, sebe uvjek stavlja na mjesto ispred svih, tek kada bude njoj lijepo i potaman, tek tada će se odlučiti za pomoć drugima.

4. Svjesna je da se muškarcu ne može vjerovati – Doslo je vrijeme kada je veoma teško pronaći dobrog muškarca, zarad toga mudra žena prije nego pusti muškarca u svoju blizinu, prvo ga dobro testira i provjeri. Pa ukoliko prođe njene kriterijume neće joj biti problem dati mu svoje povjerenje.

5. Mudra žena nije brzopleta – Kroz život se vodi starom izrekom: “Tri puta mjeri, jednom sjeci”. Nikada svoje odluke ne donosi na brzinu. Jer je svjesna da brzina ponekad zna mnogo koštati u životu.

Foto: Pixabay.com

6. Ništa ne radi na svoju štetu – Jako dobro vodi računa o potezima koje povlači kroz život. Nikada sebi neće dozvoliti da uradi nešto na svoju štetu kako bi drugima pomogla. Jer vrlo dobro zna da ni ti drugi ne bi njoj nikada izašli u susret a da prije toga nemaju koristi od toga.

7. Svakome vrati onako kako zasluži – Pretežno se drži stare izreke: “Osvete se servrira hladna”. Mudroj ženi ne predstavljaju problem ni godine čekanja, ukoliko je to uslov uspjeha onog što je naumila. Ko god joj je učinio nešto nažao, to nikada ne zaboravlja i jako dobro pamti, a isto tako za sve dobro koje je dobila od strane drugih, vratiće im duplom mjerom.

8. Ne prihvata ničiju komandu – Sa svakim može lijepo a može i ružno, sve je do toga kako se ko postavi prema njoj. U životu najviše ne podnosi upravljanje drugim ljudima, na takve stvari je alergična i to sebi nikada ne dozvoljava, po cijenu svega.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: taster-story.com

Napišite vaš komentar