Kroz život se najprije čuvaj onih osoba kojima si najviše pomogao – 6 zlatnih pravila moje bake

7179
Photo by Jupiterimages from Freeimages

Za sve u životu što sam postala, postala sam zahvaljujući svojoj baki. Ona mi je kroz život bila druga majka i jedina osoba kojoj sam mogla beskrajno vjerovati. Moje bake danas više nema ali uvjek će mi u sjećanje biti urezano njenih 6 pravila za bolji život.

1. Idi od zla ako neće zlo od tebe – Kada vidiš da sa nekim ne možeš izaći na kraj, bolje ti je okreni se i idi, nego da ti izađe na nešto veliko. Slušaj svoju baku, nekad ćeš se sjetiti mojih riječi, tada ćeš reći da je baka za sve bila upravu.

2. Kroz život se najprije čuvaj onih osoba kojima si najviše pomogao – Većinom osobe kojima najviše pomogneš, budu najveći krivci za sve loše stvari koje vas zadese kroz život. Zato dobro vodi računa kome daješ svoje povjerenje, da ti se ne bi kasnije obilo o glavu.

Foto: pixabay.com

3. Čuvaj se prijatelja – Isto kao i neprijatelja – Nekada neprijatelj zna ispasti veći dost od prijatelja.

Od njih si svjestan da se možeš svemu nadati i zarad toga držiš ih na distanci. Međutim prijatelji su osobe od kojih čovjek najmanje očekuje izdaju, a najprije dobije udarac sa leđa.

4. Gdje vidis da nisi dobro došla. Tu nemoj ni ići – Ako primjetiš da nekome smetaš i da okreće glavu od tebe, nemoj više tu ni ići. Bolje ti je biti i sama, nego u društvu gdje nisi poželjna.

Image by Valter Cirillo from Pixabay

5. Pomozi uvjek siromašnom – Siromahu uvjek daj para, nahrani ga i ako možeš obuci. Vjeruj mi, nikad ne znaš kada će ti taj dobar gest spasiti život.

6. Nahrani svakog ko ti dođe u kuću – Nikad nemoj sebi dozvoliti da ti neko izađe iz kuće gladan. Tvoja baka se tog pravila uvjek pridržavala i kuća mi je Bogu hvala uvjek bila srećna, zdrava i nafakali.

Budi sigurna da će ti takvi sevapi nekad biti od velike koristi u životu.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: taster-story.com

Credit featured image: Photo by Jupiterimages from Freeimages

Napišite vaš komentar