Kad povrijediš onog ko te voli – Duplo plaćaš za tu bol: Ljubavna priča jedne žene

130
Foto: Flickr.com. By Greg Parish licencesed under CC BY 2.0

Ako do sada niste primjetili da postoji karma koja se pobrine za sva loša djela koja ljudi učine – vjerujte da hoćete!

I danas se često sjetim svoje najveće ljubavi koja je ujedno bila i moj najveći bol. Iako sam sada u sretnom i stabilnom braku sa čovjekom sa kojim sa izgradila vlastitu porodicu, ne mogu poreći da svog bivšeg nisam najviše voljela od svih.

Ne stidim se svojih osjećanja i ne bježim od njih. Ali, vjerujem da razočaranje može poništiti i najjaču ljubav. Tako se desilo i kod mene. Voljela sam ga, ali sam ga i preboljela.

Image by Alexey Marcov from Pixabay

On mi je pomogao u tome. Bila sam mu vijerna i posvećena kao nikad nikome, ali na kraju se ispostavilo da on nije bio takav.

Varao me je sa mnogim ženama, čak i sa mojim prijateljicama. Glumio je dobricu i savršenog muškarca a bio je daleko od toga. Dugo mi je trebalo vremena da se pomirim sa tim svim i da nastavim dalje sa životom. Dugo mi je vremena trebalo da ponovo počnem vjerovati ljudima i upustim se u ljubavne veze.

Ali uspjela sam, i jako sam srećna sada. Dok on živi potpuno drugačiju priču. Znam da se oženio sa ženom koja ga vara sa kim stigne i iskorištava za novac. Sa njom ima troje djece i svakodnevno mu prijeti da će otići sa njima ako je ne pusti da živi svoj život i ako joj ne plaća za to.

Foto: pixabay.com

Šta da kažem osim da ga je stigla njegova karma. Ne radujem se njegovoj tuzi, ali nekako mi to izgleda pravično. Povrijedio je osobu koja ga je zaista jako voljela i zbog toga je platio duplo veći dug. To vam je život – svi dugovi dolaze na naplatu, kad tad.

Izvor: novipocetak.com

Credit featured image: Flickr.com. By Greg Parish licencesed under CC BY 2.0 (Photo is edited, cropped and resized.)

Napišite vaš komentar