“Jaka žena odbija zavisiti od muža. Ona će svoj hljeb sama zaraditi” – 10 pravila uspješnih žena

2252
Image by olga volkovitskaia from Pixabay

1.  Uspješna žena ne trpi poniženja – Jaka žena zna cijeniti sebe, ona neće nikom dozvoliti da je ponižava po cijenu svega. Ako treba i razvod braka, to joj neće predstavljati problem. Ili ćeš je cjeniti ili će zavrišiti svaki kontakt s tobom. To im je princip kojeg se drže u životu.

2. Uspješna žena ne traži bogatog muža – Jaka žena odbija zavisiti od muža. Ona će svoj hljeb sama zaraditi. Prije će ona izdržavati muškarca nego što će dozvoliti da neko nju izdržava.

3. Uspješna žena je sebi na prvom mjestu – Jaka žena nikoga neće postaviti na mjesto iznad sebe. Ona za sebe smatra da je najbolja i da joj niko ne može parirati ni u čemu.

Photo by Andriyko Podilnyk on Unsplash

4. Uspješna žena traži poštovanje – Jaka i uspješna žena će svakoga poštovati. Međutim ona obavezno traži poštovanje zauzvrat. Ako primjeti da je neko ne poštuje, iste sekunde će ga distanicrati iz svog života.

5. Uspješna žena zna cijeniti novac – Pametna žena cijeni novac koji zaradi i pazi da ga ne potroši na koje kakve gluposti. Cilj joj je taj novac uložiti u pametne stvari, iz kojih bi mogla izvući neku korist.

6. Uspješna žena ne dozvoljava da se snjom upravlja – Jaka žena nikome neće dozvoliti da sa njom mlati kao sa prljavom krpom. Svakom će staviti do znanja da sa njom nema igranja. U braku ne trpi ničija naređenja. To kod nje ne prolazi. Ona se drži stare izreke: “Lijepa riječi gvozdena vrata otvara”.

Foto: freepik.com

7. Uspješna žena nikad nije ljubomorna – Pametna žena nikad neće biti ljubomorna. Ona može bez svakog. Drži se starog pravila: “Ako možeš ti bez mene, zašto ne bi ja mogla bez tb” ?

8. Posao joj je na prvom mjestu – Uspješna žena ni zbog čega u životu neće dozvoliti da posao trpi. Svjesna je da zavisi od tog posla. Pa ga samim tim zna i cjeniti.

9.  Ne podnosi manipulatore – Svjesna je da će joj se mnogi šlihtati u životu kako bi izvukli neku korist. Međutim vrlo lako čita ljude i neda se prevariti tako lako. Vrlo dobro zna da su ljudi danas veliki manipulatori. I spremni su na sve kako bi ostvarili svoj cilj. Zarad toga, čim primjeti osobu koja nešto petlja veoma brzo će je udaljiti iz svog života.

10. Dobro dobrim vraća – Cijeni dobre ljude. Ako ste joj nekada izašli u susret nikada vam to neće zaboraviti, i kad tad će vam vratiti u životu za tu uslugu.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Credit featured image: 5529405 © Sergey Galushko | Dreamstime.com

Napišite vaš komentar