Izaberite onog ko vas želi svaki dan, a ne onog kome ste opcija: 6 karakteristika zdrave veze

249
Photo by Minerva Studio from Stock.adobe.com

Izaberite onog ko želi provesti sa vama svaki dan i svaku godinu, a ne onog kome ste samo opcija.

1. Partner je prioritet: Kada ste nekom samo opcija, a ne i najvažnija osoba u životu, to nikako ne može da bude zdrava veza. Partner bi trebao biti važniji od prijatelja, izlazaka, poznanika, poslovnih kolega i ostalih ljudu koji i ne moraju biti pri samom vrhu.

2. Borite se: Niko nije imun na probleme, ali to ne znači da pred prvim problemom treba da se okrenete i odete. Vaša veza je stabilna i dobra ako se oboje borite da riješite probleme. Ako jedno od vas hoće da ode čim se pojavi i najmanji problem tu su stvari jasne koliko mu je stalo

Image by Terri Cnudde from Pixabay

3. Veza nije obaveza, već želja: Veza nije utočište kojem bježiš od samoće ili utočište u kojem ćeš biti nesrećan ili osrednje srećan, i to samo da ne bi provodio život sam. Veza je čvrsta želja da budeš sa svojim partnerom svaki dan, svaki mjesec, svaku godinu svog života.

4. Poštujete se: Jedna od glavnih odlika zdrave veze je sposobnost obe strane da se svakodnevno trude jedno oko drugoga. Lako ćete prepoznati osobe koje su u zdravoj vezi, jer se one ovek trude da prijatno iznenade svoju voljenu osobu.

5. U zdravoj vezi nema “pametnijeg” partnera: Ako vam je bitno ko je u pravu i ko ima završnu riječ, vrlo vjerovatno se ne nalazite u najzdravijoj ljubavnoj vezi. U zdravim vezama nema dominantnih pojedinaca.

Photo by Senior Living on StockSnap

U njima partneri odluke donose zajedničkim snagama i uvijek nastoje da podrže jedno drugo.

6. Svačije mišljenje je podjednako važno: Ljudi su skloni da misle da u zdravim vezama nikad ne dolazi do rasprave i svađe. Međutim to je daleko od istine. Rasprava ne znači odsustvo ljubavi, već jednostavno izražavanje određenog mišljenja.

Ono što je važno je da u zdravim vezama oba partnera imaju pravo na svoje mišljenje.

Izvor: oazaznanja.com

Credit featured image: Photo by Minerva Studio from Stock.adobe.com

Napišite vaš komentar