Iz ugla jedne žene: Kako se brinete o svom mužu on takav postaje – Od žene zavisi sve

323
Foto: freepik.com

Snaga žene je ogromna, a njen uticaj na muškarca je neograničen. Žena je ta koja od muškarca napravi muškarca. Ona u njemu otkriva neke osobine, a neke neutralizuje, a to najčešće radi nesvjesno. Ako je na primjer njen otac bio uspješan čovjek, ona će se truditi da od svog muža napravi uspješnog muškarca jer takvu sliku već ima u svojoj glavi.

Problem je u tome što žene ne razumiju svoju snagu i ne obraćaju dovoljno pažnje na svoje misli i postupke. Ne shvaćaju svoju snagu i mogućnosti uticaja na svog supruga. Razmotrimo šta supruga može učiniti sa muškarcem, kako može utjecati na njegov karakter i postupke.

1. Kako žena vidi svog muža on takav postaje; Ako žena u svom mužu vidi samo nedostatke i nesavršenosti, oni će iz dana u dan samo postajati veći. Tada čak i onaj muškarac koji ima potencijal da postane dobar suprug može postati gubitnik.

Image by KAIROS PRODUCCIONES from Pixabay

2. Ako žena ne poštuje svog muža niko ga neće poštovati; Na osnovu toga koliko poštovanja žena pokazuje prema svome mužu, drugi će graditi sliku o njemu. Ako žena konstantno pokazuje nepoštovanje prema njemu ni drugi ga neće poštovati.

3. Ako žena ne vjeruje mužu i ne otvori mu srce , niko mu ne vjeruje. Čak i ako je u potpunosti dostojan takvog povjerenja, svejedno, svi oko njega će stalno sumnjati u njega. 4. Ako je supruga stalmno nezadovoljna sa nečim, svi u porodici će postati nezadovoljni.

5. Ako žena ne brine o svom mužu i ne pokazuje mu nježnost, on će te stvari potražiti negdje drugo. 6. Ako žena vidi dobre osobine u svom mužu i fokusira se na njih, oni počinju rasti i množiti se. Čak i kada za to nema nikakvog razloga. 7. Ako supruga otvori srce mužu , on postaje velikodušan.

Foto: pixabay.com

Počinje tražiti razloge kako bi joj udovoljio i učinio je još sretnijom. 8. Ako žena iskreno služi mužu , on će je sa velikim zadovoljstvom uzeti pod svoju zaštitu. On će se brinuti o njoj i štititi je od svega. 9. Ako je supruga naklonjena muževu temperamentu i pokušava ga zadovoljiti, muž će zbog nje pomicati planine.

Da biste to učinili, morate naučiti da vidite kvalitete svog supruga, a ne da ga mjerite sa svojim stereotipima. 10. Ako supruga želi spasiti porodicu i iskreno sa ljubavlju čini sve napore za to, ista se želja rađa u srcu muža i on počinje pomagati svojoj supruzi u svemu.

Ako vam suprug na neki način ne odgovara, pokušajte razlog za to potražiti u sebi. Uvijek možete kriviti jedno drugu i tražiti dlaku u jajetu. Ako malo bolje sagledate cijelu situaciju i razmislite o svemu, vidjećete da je pored vas upravo onaj muškarac kojeg ste sami birali za sebe.

Pazite jedno na drugo. Često trošimo previše energije na svađe i rasprave, a tu energiju možemo usmjeriti na neke bolje i ljepše stvari. Naučite se voljeti i ne trošite svoju energiju uzalud.

Credit featured image: Love photo created by freepik – www.freepik.com

Izvor: oazaznanja.com

Napišite vaš komentar