Idi od čovjeka koji te ne zaslužuje. Bolje i sama nego trpiti budalu – 10 zapovjedi mudrih žena

5179
Image by Martin Fuhrmann from Pixabay

Mudre žene su poznate po svojim pametnim mislima i savjetima. Ovih dana smo se potrudili da sakupimo što više zapovjedi kojima se one služe, pa da krenemo.  9 zapovjedi mudrih žena:

1. Jaka žena zna koliko vrijedi – Žena ne može biti jaka i cijenjena ukoliko prvenstveno ona ne cijeni svoju ličnost. Njihva glavna fraza jeste: “Cijeni sebe da bi te i drugi cijenili”.

2. Poslušan muž se ne rađa. Poslušnog muža napravi žena – Sigurne su u to da ponašanje muža zavisi od toga, kako se žena postavi prema njemu. Ukoliko se postavi mekano i bez stava, muškarac će glumiti autoritet, međutim ukoliko se postavi kao neko ko ima jasan stav i principe, muškarac će imati divljenje prema njoj i samim tim biće lako manipulativan.

Photo by BRUNO EMMANUELLE on Unsplash

3. Vrati svakom milo za drago – Ko tebi učini nešto loše, nemoj čekati karmu da odradi posao, nego stvar preuzmi u svoju ruke. Vrati mu istom mjerom, pa nek osjeti malo na svojoj koži kako je drugima bilo dok se on sladio njihovom propasti.

4. Dobar i glup su brat i sestra – Smatraju da danas ako si dobar prema ljudima brzo će te iskoristiti. Samim tim činjenica je da na taj način dobar čovjek ispadne glup u očima pokvarenjaka. Zarad toga, mudra žena veoma dobro vodi računa kome će izaći u susret.

5. Ne odlučuj srcem, več glavom – Mudra žena nikad neće dozvoliti da neko upravlja njom emotivnom manipulacijom. Zarad toga prije svake svoje odluke, prvo će dobro razmisliti šta bi bilo najbolje za nju. Pa tek onda odlučiti.

Photo by Frank Romero on Unsplash

6. Ljudima daj prst oni hoće čitavu ruku – Mudre žene su poznate po tome da koristoljubivim osobama ne dozvoljavaju pristup sebi. Svjesne su da ljudima dok god dozvoljavaš oni će te i koristiti, rijetki su oni koji će povući ručnu.

7. Ljudski bezobrazluk nema granica – Bezobrazluk čovjeka se mjeri sa bezobrazlukom ne dresiranog psa. U suštini jako liče, i jednom i drugom dok god im trebaš klečat će pred tobom, kada im više ne budeš trebao neće ni pažnju obratiti na tebe, kao da ne postojiš.

8. Ljudima moraš pokazati zube ako želiš poštovanje – Svakog čovjeka moraš postaviti na mjesto ako hoćeš da te cijeni i poštuje. Moraš biti svjestan, sve dok budeš ćutao i obarao glavu, ljudi će te gaziti. Tek kada pukneš, e tada ćeš biti najbolji.

9. Žena te može voljeti više od svega a da te nikad u životu više ne pogleda – Većina žena će trpiti poniženja ali ne i zauvjek. Postoje stvari preko kojih jedna normalna žena nikada ne bi prešla. Jedna od tih stvari jeste prevara. Ni jedna pametna žena neće preći preko prevare. Ona će se prije odlučiti da čitav život provede plačući nego što će se takvom muškarcu vratiti.

10. Idi od čovjeka koji te ne zaslužuje. Bolje i sama nego trpiti budalu – Provjerena lekcija u koju smo se uvjerili više puta. Morate biti svjesne da vam nije potrebna osoba koja vas ne cijeni i kojoj nije stalo do vas. Sa takvom osobom nikad nećete imati mira, bolje je što prije udaljite iz svog života prije nego bude kasno!

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com

Napišite vaš komentar