Bolje je biti srećna i slobodna nego nesrećna u braku- 5 savjeta da živite srećno iako niste u braku

352
Foto: 3983016 © Mary Katherine Wynn | Dreamstime.com

Malo je ljudi koji znaju uživati u svojoj samoći i uglavnom se svi plaše biti sami. Svi žele da pronađu nekoga kako ne bi bili sami.

Često su žene opsjednute brakom ili vezom i pronalaskom odgovarajućeg muškarca, a upravo to je često razlog što im se ta želja ne ostvaruje. I što smo više opsjednuti pronalaskom partnera problem postaje sve veći i teže nam je pronaći nekoga.

Samoća može biti vaš najveći prijatelj iako mnogi ne misle tako. Ako se prema njoj odnosite sa poštovanjem moći ćete pronaći svoju sreću. Morate se potrudit da ovaj period samoće proživite što bolje dok niste u braku jer ćete samo tako shvatiti šta želite od braka i šta vam je potrebno od partnera.

Photo by BRUNO EMMANUELLE on Unsplash

1. Kada ste sami možete raditi stvari koje ne možete raditi kada ste u braku. Tada nemate obavezi ni prema kome. Možete da radite šta želite, da idete gdje želite i ne morate nikome da se pravdate. Možete da kuvate ono što samo vi volite ili možete da ne kuvate nikako.

Možete raditi sve što želite, a mnoge od tih stvari sigurno ne možete raditi u vezi jer tada morate misliti i na svog partnera. Zato uživajte u svojoj samoći i prilici da radite šta želite i kada želite i bez potrebe da se bilo kome pravdate.

2. Kada ste sami lakše vam je priuštiti sebi putovanja. Zato, ukoliko to možete sebi priuštiti, putujte, istražujete druge zemlje i kulture. Kada uđete u vezu ili kada se vjenčate sigurno to nećete moći raditi u onoj mjeri u kojoj biste željeli. 3. Kada ste sami imate vremena da upoznate sebe.

Zato iskoristite ovu priliku koja vam je data, upoznajte sebe i radite na sebi. Ovo je odlična prilika a shvatite šta želite od života i od svog budućeg partnera. 4. Kada ste sami to je odlična prilika da radite na sebi. Kada kažemo da radite na sebi ne mislimo samo na vaš fizički izgled, mada je i on jako važan.

Radite na sebi i usavršavajte svoje vještine i talente. Nađite sebi nove hobije i stvari koje će vam biti zanimljive. Postanite zanimljivi sebi i samo tako ćete biti zanimljivi i pripadnicima suprotnog pola. 5. Postanite samosvjesni i prihvatite sebe.

Ako niste u braku to nije razlog da smatrate da ste nesrećni. Zapamtite da veze nisu najvažnija stvar na svijetu i nikako ne smiju da budu vaš životni cilj. Tek kada to shvatite moći ćete postati svjesniji sebe i onoga šta želite. Ovo je odlična prilika da zavolite sebe i svoj život.

Izvor: infpult.info

Credit featured image: 3983016 © Mary Katherine Wynn | Dreamstime.com

SHARE

LEAVE A REPLY