Ako ne dajete dovoljno ljubavi svojoj ženi, pojaviće se neko ko hoće: 7 savjeta muškarcima

120
Image by Orna Wachman from Pixabay

Jedan muškarac je javno napisao post u kojem je savjetovao muškarce da se bolje odnose prema ženama:

7 savjeta kako očuvati ljubav, vezu i brak: 1. Nikada ne propusti priliku za kontakt: Kako bi njegovali vezu, morate se tokom dana povremeno dodirivati. Tapšanje po leđima, kratki poljubac, držanje za ruke kada hodate zajedno ili jednostavan zagrljaj – održavaju vaš odnos posebnim i intimnim.

2. Ne pokušavajte promijeniti ono u što ste se zaljubili: Ne zaboravite da svaka osobina koju volite kod vašeg partnera ima i ne toliko simpatično naličje. Dakle, ako je obožavate zato što misli i radi drugačije od ostalih, ne smarajte je zbog toga što se ne uklapa s nekim vašim poznanicima.

Image by Alexandr Ivanov from Pixabay

3. Udvaraj se: Uvijek se prisjetite onih davnih dana kada ste bili ludo zaljubljeni. Ne dopustite da ljubav zataji. 4. Potičite jedno drugo: Ma koliko god dugo bili u vezi ili braku nemojte nikada prestati podsjećati svoju dragu koliko je posebna.

5. Ako se ne možeš složiti, barem pristani poslušati: Ne moraš uvijek pristati na sve što tvoja supruga kaže, ali moraš bar priznati valjanost njenog mišljena”. 6. Hvalite njene vještine: Jednostavno recite ‘ti si super’ ili ‘izgledaš predivno’. Takve riječi uljepšaju dan, pa i vaš odnos.

7. Vodite brigu o izgledu: Ako brinete o sebi, više čete voljeti sebe, a i drući će više voljeti vas. Jedna je studija pokazala da su osobe u dugoj bračnoj zajednici sklonije debljanju. Stoga i ne čudi gubitak interesa oba partnera za spolni život. Upravo je zato esencijalno voditi brigu o sebi, zdravo se hraniti i vježbati.

Foto: Pixabay.com

I za kraj jedan prijateljski savjet – U ljubavi se uvijek morate truditi. Ako vi ne dadnete dovoljno ljubavi svojoj ženi, pojaviće se neko ko hoće.

Izvor: novipocetak.com

Credit featured image: Image by Orna Wachman from Pixabay

Napišite vaš komentar