Vitaminski preporod organizma: Prirodna mješavina za jačanje imuniteta kod djece i odraslih.

392
Foto: Flickr.com. By Jem Stone licencesed under CC BY 2.0

To je i razumljivo, jer ni jedan sintetički preparat iz apoteke ne može da zamijeni prirodne proizvode, koji su lahko dostupni i veoma efikasni u liječenju raznih bolesti. Imajući pripremljenu ”teglu vitamina” — zadovoljićete ne samo dječije potrebe za slatkišima, nego i ojačati imuninet cijele porodice.

Predlažemo vam dva recepta smjese za jačanje imuniteta. Oba su izvrsna — i isprobana. Na vama je da izaberete.

Prvi recept za jačanje imuniteta za djecu i odrasle:

Foto: pixabay.com

Potrebno je:

100 gr suhog grožđa (veoma je bitan kvalitet suhog grožđa), 150 gr zrna oraha, 100 gr badema, kora od dva limuna, 100 gr suhih kajsija, 100 gr suhih šljiva, 250-300 gr meda, ako ste u prilici — vrlo je dobro dodati i 100 gr pinjoli-orahe bora (odlični su za jačanje imuniteta).

Priprema:

Sameljite na mašinu za mljevenje mesa: suho grožđe, orahe, bademe, pinjoli i limunovu koru. U smjesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samljeli. Promiješajte. Dalje, dodajte suhe šljive i suhe kajsije. Promiješajte. Na kraju dodajte med i opet promiješajte. Ostavite da odstoji na tamnom mjestu 1-2 dana.

Za djecu stariju od 3 godine — 1 kašičica dva puta dnevno. Za odrasle: 1-2 kašike tri puta dnevno. Teglu sa vitaminima čuvajte u frižideru.

Drugi recept za jačanje imuniteta za odrasle

Sastojci:

200 gr suhih kajsija, 200 gr suhih šljiva, 200 gr suhih smokava, 200 gr oraha, 1 limun, 50 ml rakije, 250 gr meda.

Priprema:

Suho voće i limun zajedno sa korom sameljite na mašinu za mljevenje mesa. U smjesu dodajte med i rakiju i promiješajte. Teglu držite u frižideru. Uzimajte po 1 supenu kašiku prije obroka. Budite zdravi!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Jem Stone licencesed under CC BY 2.0

Izvor: LijekizPrirode.com

SHARE

LEAVE A REPLY