Visok pritisak i holesterol: Med, sirće, đumbir i limun ih dovode u normalu ako se koriste na pravi način.

420
Foto: pixabay.com

Ovo je receptura sjevernoameričkih Amiša, a sastoji se od bijelog luka, meda, sirćeta, limuna. Recept nije teško napraviti. Sve što trebate jeste otici do marketa i kupiti sebi potrebne namirnice. A evo šta vam sve treba i kako se pravi.

POTREBNO JE:

1 čehna bijelog izrendanog luka, 1 kašika limunovog soka, izrendani svjež đumbir ( 1 komad), 1 kašika jabukovog sirćeta, 15 g meda.

Foto: pixabay.com

Priprema:

Pomiješati sve sastojke, sipati u blender i blendirati. Prije upotrebe napitak ostaviti da odstoji nekoliko dana.

Ovaj prirodan lijek snižava loš holesterol i djeluje protiv hipertenzije. Najbolje efekte daje kad se koristi prije doručka ili prije večeri. Dnevno ovo sredstvo može da se uzima tri puta, u jednakim dozama. Rezultate daje već nedelju dana nakon korišćenja.

Foto: pixabay.com

Napomena:

Ko pije redovno tablete za visok pritisak ne bi smio koristit ovu smjesu. Zbog toga sto bi mogla previse spustit pritisak. Najbolje bi bilo da se prvo konsultujete sa svojim doktorom.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki ozbiljan zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: njamm.com

SHARE

LEAVE A REPLY