Vaše telo će vam reći hvala: Detoks napitak koji oporavlja ceo organizam! (Recept)

197
Foto: freepik.com

Biti dovoljno hidriran nije naročito teško, važno je samo da usvojimo dobre navike kako bismo svoj organizam doveli u ravnotežu i pomogli mu da funkcioniše najbolje što može. Iako nam se ponekad čini da tokom hladnijih dana nemamo toliku potrebu za vodom, našem telu neophodan je redovan unos tečnosti tokom cele godine jer na taj način doprinosimo boljoj ravnoteži čitavog organizma.

Zbog svoje uloge prirodnog prečistača tela, voda je vrlo efikasno oružje za detoksikaciju, a ako u nju još dodate kriške svežeg citrusnog voća i krastavca, dobićete omiljeni napitak koji će vam pomoći da iz svog organizma izbacite nepotrebne nagomilane toksine. Ovu detoks vodu možete piti tokom čitavog dana jer je ukusna, a istovremeno optimalno hidrira vaš organizam.

Foto: pixabay.com

Sastojci:

2l vode, 1 grejpfrut isečen na kolutove, 2 limuna isečena na kolutove, 2 sveža krastavca isečena na kolutove, 1 šaka svežih listova nane.

Priprema:

Isecite sve voće i krastavce na tanje kolutiće i ubacite u bokal. Dodajte vodu. Drvenom kašikom malo izgnječite voće kako biste oslobodili njihove ukuse. Stavite u frižider. Nakon što ispijete ovu detoks vodu prvog dana, u bokal sa istim kriškama citrusa, krastavca i nane slobodno možete dodati novu vodu.

Za uspešan detoks efekat savetujemo da ovaj osvežavajući napitak konzumirate sedam dana i budite sigurni da će vam na vaš organizam biti beskrajno zahvalan! Uzdravlje!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Background photo created by azerbaijan_stockers – www.freepik.com

Izvor: Stil.kurir.rs/Imaginarijum.rs

SHARE

LEAVE A REPLY