Ulje bundeve je riznica zdravlja: Prebogato vitaminima i mineralima, deluje lekovito i preventivno na brojna stanja!

185
Foto: freepik.com

Uvrstite ga u svakodnevnu ishranu! Bundevino ulje je bogato vitaminima A, E, C i K. Sveže ulje sadrži više od 60% nezasićenih masnih kiselina. Takođe sadrži vitamine B grupe, nezasićene masne kiseline, omega 6 i 9, minerale (fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum) i elemente u tragovima (gvožđe, cink, mangan). Sadrži i lecitin, belančevine i salicilnu kiselinu.

Korišćenje bundevinog ulja u ishrani daje najbolje rezultate kod sledećih zdravstvenih problema:

Foto: pixabay.com

reguliše problem uvećane prostate; ubrzava lečenje infekcije mokraćnog kanala kod muškaraca i žena; poboljšava kvantitet i kvalitet sperme; reguliše holesterol; pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja; pomaže kod sindroma iritabilnih creva, kao i crevnih parazita;

pospešuje normalan rad bubrega; poboljšava imunološki sistem; pozitivno utiče na vid; pozitivno utiče na raspoloženje; opekotine i različita oboljenja kože; povoljno deluje na ten kod dece i adolescenata; povoljno utiče na zaustavljanje opadanja kose.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Background photo created by rosalerosa – www.freepik.com

Izvor: Stil.kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY