Ako je voliš, ne uništavaj je: Sjeti se kako je izgledala kad si je prvi put ugledao.

5377
Foto: Flickr.com. By Igor Shatokhin licencesed under CC BY 2.0

„Kada god sam volio ženu – što sam je više volio, to sam je više htio povrijediti. Frida je samo najočitija žrtva ove odvratne osobine.”~ Diego Rivera Znam da je voliš. Da je ne voliš ne bi bio s njom. No, budući da si samo ljudsko biće s promjenjivim emocijama, možda ćeš je voljeti na pogrešne načine.

Zdrava, sretna veza može se pretvoriti u destruktivnu vezu, ako se prema njoj odnosiš na način koji ona ne zaslužuje. Ipak, nadam se da ćeš je pokušati voljeti ispravno. Nadam se da ćeš izliti zraku svijesti na tvoju ljubav za nju. Nadam se da znaš da je svijest ono što drži odnos jakim.

Želim da se prisjetiš kako je izgledala kad si ju prvi put ugledao. Ona je bila sve za čim si čeznuo. Možda je to bila njezina ljepota, njezina divlja priroda, njezin smisao za humor ili njezina samostalnost, u njoj si našao ono što nisi našao kod nikog drugog.

Image by Alexey Marcov from Pixabay

A ono što te je najviše osvojilo bila je njena cjelovitost. Ako je voliš, voli je na ovaj način. Čuvaj njenu ljepotu, njenu divljinu, njenu potpunost.

Ona je gospodar vlastite sudbine, ali želim da shvatiš koliko važnu ulogu igraš u njenom životu. Način na koji se odnosiš prema njoj određuje način na koji ona doživljava sebe – možeš učiniti da joj oči sjaje, a možeš učiniti i da se osjeća izgubljeno. Ona je skulptura u tvojim rukama i samo se nada da ćeš rukovati pažljivo s njom.

Ako je voliš, nemoj je uništiti. Znaj da je već bila povrijeđena i ne želi da joj se to opet dogodi. Ako je s tobom, znaj da je pobijedila strah i nesigurnost kako bi bila s tobom. Zanemarila je svoju prošlost i odlučila dati ljubavi još jednu šansu. Povjerila ti je zdravlje tog odnosa – svim svojim srcem.

Image by Marcia Palma from Pixabay

Nemoj je iznevjeriti. Povrjeđuješ je u trenucima u kojima misliš da je poznaješ. Ona nije knjiga koja ima svoj kraj. Ona je nešto što tek treba otkriti – zato svaki dan kad je vidiš, ponašaj se kao da je vidiš prvi put.

Budi prisutan u sadašnjosti. Ništa je ne uništava više od emocionalne odsutnosti. Možeš sjediti s njom cijeli dan, a da zapravo nisi s njom, a opet možeš biti tako daleko i biti potpuno prisutan.

Stimuliraj njene misli, osjećaje, njezino biće. Uroni u njezinu dušu kao što bi zaronio u ocean.

Znaj da ćeš je slomiti ako ikad osjeti da je trebaš, ali da je ne želiš. Uništit ćeš svaki djelić nje, ako shvati da je voliš samo kada ti se usamljenost uvuče u kosti. Jer ona traži tvoju ljubav u svim trenucima, ne samo kada si preplavljen strahovima i nesigurnošću.

Znam da te tvoja vlastita patnja iz prošlosti možda slomila. Ali nemoj je voljeti samo da bi mogla nositi tvoju emocionalnu prtljagu zajedno s tobom. Nemoj je voljeti ako je samo želiš popraviti. Znaj da će se ona bez tvog znanja, s vremenom, sama popraviti.

Njezina ljubav i postojanje iscijelit će svaki tvoj djelić. Ali, ako si s njom samo da popuniš prazninu u sebi, ona će to znati – i to će ju uništiti.

I zapamti, ona ne želi da ju popravljaš. Možda ti je otvorila srce i ispričala sve o svojoj bolnoj prošlosti. Možda znaš točan broj komada na koje se raspala.

Ali to ti nije ispričala samo da bi je popravio – to je ispričala tako da možeš znati što je pretrpjela i kako ju je to oblikovalo u osobu kakva je danas.

Ona ne želi da shvatiš kako su tvoji postupci prema njoj – postupci motivirani ljubavlju, razumijevanjem i strpljenjem – bitni. Nemoj se prema njoj odnositi kao da je slomljena žena. Ona je potpuna sa svim svojim dijelovima, iako oni još uvijek mogu biti razbacani posvuda. Prihvati ih zajedno s njom.

Pomozi joj da uvidi zbog čega je prošla kroz destruktivne odnose u prošlosti. Pomozi joj da shvati kako je doživjela loše stvari kako bi mogla cijeniti one bolje koje dolaze s tobom.

Ako ju voliš, voli ju sa svim njenim manama i nesigurnostima. Ona je nesavršena jednako koliko si i ti i nada da će podijeliti tu nesavršenost s tobom. Želi ogoliti svoju dušu pred tobom i biti potpuno ono što jest.

Ona želi s tobom biti onakva kakvom se vidi u ogledalu – luda, divlja i slobodna. Ako nisi spreman da ju prihvatiš onakvom kakva jest, to će ju uništiti.

Ako je voliš, podrži je, jer ona će to isto učiniti za tebe. Koliko god truda uložiš, ona će ti vratiti dvostruko. Ako joj pokažeš mjesec, ona će ti pokazati cijelu galaksiju. Ako ju odvedeš do zdenca, ona će te odvesti do oceana. Ako se dobro odnosiš prema njoj, ona će te voljeti još više. Ako je voliš na ispravan način, nikad te neće zaboraviti.

Izvor: pozitivanstav.com

Credit featured image: Flickr.com. By Igor Shatokhin licencesed under CC BY 2.0 (Photo is edited, cropped and resized)

Napišite vaš komentar