Svako plaća svoje karmičke dugove, prije ili kasnije: Zakoni karme koji skupo koštaju

837
Foto: 1576802 © Minpin | Dreamstime.com

Karma je nevidljiva sila koja se trudi da ni najbolje skrivena loša djela ne prođu nezapaženo.

Mnogi ljudi vjeruju da se čovjek rađa sa svojom karmom koja ga prati od prvog do posljednjeg dana. Posmatrajte na nju kao na neku silu koja apsolutno nikada ne spava i koja vas uvijek posmatra. Karma ne pamti samo vaša djela već i emocije.

Karma vidi kada ste zavidni prema nekome, kada nekome želite zlo, kada nekoga mrzite zbog njegove sreće… sve su to emocije koje imaju frekvenciju i karma ih prepoznaje. Neki karmički dugovi brzo dolaze na naplatu dok neki dolaze kasnije.

Photo by Yan Krukov from Pexels

Ovo su neki od najskupljih karmičkih dugova koji kruže i dolaze po naplatu, po mišljenju nekih ljudi: 1. Uvreda roditelja: U mnogim psihologijskim i religijskim spisima pronaćemo razloge zašto je važno biti dobro dijete svom roditelju i zašto ih je važno poštovati.

Naravno, postoje jako loši roditelji koji ne zaslužuju ništa od nas. Ali postoje i jako loša djeca koja ne cijene i ne poštuju svoje roditelje. Karma ne voli takve odnose. Uvrijediti dobrog roditelja je skup karmički dug koji kasnije dolazi na naplatu.

2. Uvreda i izdaja osobe koja vas voli. Svaki čovjek koji izigra iskrenu ljubav nalazi se na crnoj listi karmičkih zakona. Izdati osobu koja vas voli i koja vam želi samo dobro je jako ponižavajuća stvar i to je nešto što karma naplaćuje. 3. Nepravedno optuživanje.

Karma ne voli loše tračeve i ne voli kada se o čovjeku priča lažno i nepravedno. Dok ljudima to izgleda kao zabavna aktivnost ili “sprdnja” karma na to gleda ozbiljnijim očima. Prije nego što trepnete mogli biste se naći u situaciji u kojoj ste vi oklevetani i lažno optuženi.

Izvor: pult24.info

Credit featured image: 1576802 © Minpin | Dreamstime.com

SHARE

LEAVE A REPLY