Gospodin objasnio lekciju svim muškarcima: Zovu me ”papučar”- Mojoj ženi ne treba pomoć, treba joj partner

15319
Foto: pxfuel.com

Muškarci koji vole i poštuju svoje supruge su obično od strane drugih muškaraca okarakterizirani kao papučari. Mnogi se stide tih “titula”, ali ne bi trebali! Jedan muškarac je dao svoju ispovijest i na kojoj bi mu trebali čestitati.

“Jedan moj prijatelj je došao kod mene na kavu, sjedili smo i pričali o životu … “Odoh na sekundu oprati tanjure koji su ostali u sudoperu”, rekoh mu.

Pogledao me kao da sam mu rekao da sam pošao da konstruiram svemirski brod. Reče mi, diveći mi se, ali pomalo zbunjeno:

Foto: pxfuel.com

“Dobro za tebe što pomažeš svojoj ženi, kada ja to napravim, moja žena to ne cijeni. Jednog dana sam obrisao pod, ni hvala.” Vratio sam se sjesti s njim i objasnio da ja ne pomažem svojoj ženi.

“Mojoj ženi ne treba pomoć, treba joj partner. Ja sam partner u kući i zbog tog partnerstva su podijeljeni zadaci, ali se sigurno ne radi o pomoći u kući. Ja ne pomažem svojoj ženi očistiti kuću, zato što i ja živim tu pa je moram i ja čistiti.

Ja ne pomažem svojoj ženi kuhati, zato što i ja hoću jesti i moram i ja kuhati. Ja ne pomažem svojoj ženi oprati posuđe nakon jela, zato što sam i ja koristio to posuđe. Ja ne pomažem svojoj ženi oko djece, zato sto su to i moja djeca, a moja je uloga da budem otac i roditelj.

Foto: pxfuel.com

Ja ne pomažem svojoj ženi da prostire i pegla rublje, zato što je to i moje rublje i od moje djece. Ja nisam pomoć u kući, ja sam dio kuće.

A što se tiče cijenjenja, pitao sam ga kada joj je posljednji put, nakon što je završila s čišćenjem kuće, pranjem rublja, nakon što je promijenila posteljinu na krevetu, okupala djecu, skuhala, organizirala i tako dalje, rekao hvala? Ali hvala tipa: “Vau! Ženo moja! Fantastična si! ”

Čini ti se apsurdnim? Izgleda ti čudno? A kada si ti, jednom u 100 godina, očistio pod, očekivao si minimum nagradu za izvrsnost, s puno slave.

Zašto? Jesi li ikada razmislio o tome, prijatelju? Možda zato što je, po tebi, sve to njena obveza? Možda zato što si navikao da se sve to obavi, a da ti ne moraš prstom da mrdneš?

Dakle, cijeni kao što bi volio tebe da cijene, na isti način i istim intenzitetom. Pruži ruku, ponašaj se kao pravi partner, a ne kao gost koji je došao samo jesti, spavati i oprati se… OSJEĆAJ SE KAO KOD KUĆE U SVOM DOMU.”

Izvor: atma.hr

Napišite vaš komentar