Starinski recept: Od ovog sirupa prestaje svaki kašalj

292
Foto: pixabay.com

Ovaj sirup je svoj renome mnogo puta opravdao. Pravite ga sami od sastojaka koje vjerovatno već imati u kući, a mogu ga konzumirati i mala djeca. Probajte! Ovaj prirodni lijek možete pripremiti sami, a ukoliko nemate sve potrebne sastojke, možete ih nabaviti u najbližoj prodavnici „Zdrave hrane” ili ih potražite na obližnjoj pijaci.

Trudite se da uz sirup podignete svoj imunitet sokovima od svježe cijeđenog voća, svježe spremanog povrća, a u svoj ishranu uvrstite đumbir, med i cimet. Riblje ulje se takođe pokazalo kao sjajan saveznik u borbi protiv sezonskih viroza.

Foto: pixabay.com

Dakle, za ovaj čudotvorni sirup protiv kašlja biće vam potrebni sljedeći sastojci:

200 g šećera, 300 ml vode, 6 lovorovih listića, 7 prstohvala žalfije, 1 kašika bijelog sljeza, 1 kašika kamilice.

Otopite šećer na niskoj temperaturi da dobije braonkastu boju. Dodajte vodu i mješajte dok se šećer potpuno ne istopi. Dodajte i ostale sastojke i pustite da vri tri minuta. Sklonite sa ringle i kad se ohladi sipajte u staklenu teglicu koju ćete držati u frižideru. Veća djeca i odrasli neka konzumiraju po jednu supenu kašiku nekoliko puta dnevno, manja deca po jednu kafenu kašičicu.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: lijekovitirecepti.com

SHARE

LEAVE A REPLY