Spisak bolesti koje rešavaju med i orasi: Evo zašto ih treba jesti najviše tokom zime!

409
Foto: pixabay.com

Koristiće vam i ako ste pod emotivnim stresom ili radite na fizičkim poslovima. Med i orasi su vrlo zdrave namirnice. Naučnici su odabrani dokazima koji sadrže veliku dozu važnih vitamina i minerala, tako da blagotvorno deluju na čovekov organizam, a njihova smesa pomaže u rešavanju mnogih opasnih bolesti.

Da biste poboljšali rad unutrašnjih organa i celog sistema, trebalo bi da odredite jedete sa orasima. Koristiće vam i ako ste pod emocionalnim stresom ili radite na fizičkim poslovima.

Kada redovno jedemo med i orase, u našem organizmu se dešava sledeće:

Foto: pixabay.com

Ako ste patili od glavobolje, proći će. Normalizuje rad sistema za varenje. Da biste rešili zatvor, koristite ovu slatku smesu. Pomaže bržem oporavku od porođaja. Med i orasi su nezamenljivi za žensko zdravlje jer sadrže supstancu koja poboljšava dotok krvi u malim karlicama, a vrijeme povećava i libido.

Kod muškaraca povećavaju potenciju. Za jačanje imuniteta – dovoljno je svakodnevno pojesti malu količinu smeše. Ako ste već dobili prehladu, pomoći će vam da brzo oslobodite zapušenog nosa i upale grla. Ako patite od anemije, jedite ove namirnice jer sadrže gvožđe, cink, mangan i gvožđe.

Med i orasi stabilizuju metaboličke poremećaje. Preporučuje se da tokom intenzivnog umnog rada daju više ovih namirnica, koje poboljšavaju koncentraciju. Orasi sadrže sastojke koji ublažavaju reumatične bolove.

Tokom zimskog perioda imunitet slaba, telo postaje podložno različitim infekcijama. Ojačajte svoj organizam ovim namirnicama i sačuvajte zdravlje, ono što je najvažnije!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: stil.kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY