Snizite visok krvni pritisak momentalno: Kada nemate tabletu pri ruci, Ove namirnice provereno deluju!

201
Foto: pixabay.com

Ne dozvolite da vam pritisak varira. Preduzmite sve što je u vašoj moći da imate dobro zdravlje. Visok krvni pritisak je tihi ubica. Da biste sprečili rast pritiska, potrebno je da regulišete ishranu.

Verovatno to već znate, ali ne znate da je potrebno da u svoj jelovnik unesete ove dve namirnice:

Foto: pixabay.com

Cimet

Nekoliko studija je potvrdilo kako sistolički (gornji) i dijastolički (donji) pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin – cimet.

Ako ubacite pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visoki krvni pritisak. Za instant efekt rastopite u ustima malo cimeta u prahu i progutajte.

Beli luk

Ova zdrava namirnica gotovo momentalno spušta krvni pritisak. Beli luk deluje na krvne sudove tako što ih opušta i proširuje zbog čega krv cirkuliše lakše i time se snižava pritisak. Za instant delovanje i trenutno snižavanje pritiska pojedite sirovi čen belog luka sa helbom ili ga iseckajte u salatu ili jelo.

Foto: pixabay.com

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: Stil.kurir.rs/ zadovoljna.hr

SHARE

LEAVE A REPLY