Snižava holesterol, jača kosti: Pečeni bijeli luk pomaže kod ovih 6 tegoba

218
Foto: Flickr.com. By shrk licencesed under CC BY 2.0

Kada jedete bijeli luk, njegova moć je toliko jaka da čak i nakon 24 sata naše tijelo reaguje na ovu moćnu hranu, u dijetama za mršavljenje ili kao prirodni lijek pripremljen za liječenje određenih bolesti.

Šta se dešava u vašem tijelu kada jedete pečeni bijeli luk?

1 sat: U prvom satu bijeli luk se vari u želucu i postaje hrana za tijelo. 2-4 satu: Pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i postojećih bolesnih ćelija u našem tijelu. 4-6 sati: Metabolizam organizma počinje da vidi prednosti bijelog luka i aktivira proces za uklanjanje viška tečnosti i spaljuje pohranjene masti u organizmu.

Foto: pixabay.com

6-7 sati: Anti-bakterijska svojstva bijelog luka. Nakon putovanja u krvotok počinje da vrši borbu protiv bakterija u organizmu. 6-10 sati: U ovom periodu hranljive materije su već odigrale ulogu na ćelijskom nivou, štiti od oksidacije. 10-24 sati: Nakon što se svari, bijeli luk u vašem tijelu počinje proces dubinskog čišćenja, uključujući sljedeće procese:

Regulacija nivoa holesterola, Čišti arterije i štiti organizam od srčanih problema, Snižava i poboljšava nivo krvnog pritiska, Podiže prirodnu odbranu organizma i jača imunitet, U procesu čišćenja bijeli luk pomaže u čišćenju teških metala iz vašeg tijela, Pomaže kod jačanja čvrstine kostiju, Bijeli luk pomaže da se otkloni umor, Poboljšava atletske sposobnosti, Podstiče dugovječnost ćelija.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By shrk licencesed under CC BY 2.0

Izvor: kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY