Smanjuje apetit, eliminiše nadutost, povećava libido! Lekovitost komorača je neizmerna, a evo kako se koristi!

417
Foto: Flickr.com. By Thad Zajdowicz licencesed under CC0 1.0

Možete od semena kuvati čaj, a koren koristiti za supe i razna variva! Ukoliko ste u potrazi za čajem koji će vam pomoći da regulišete stomačne probleme, opstipaciju, nadimanje, komorač je pravi izbor za vas.

Ovaj čaj veoma je dobar i za žene koje imaju problem sa naslagama na stomaku koje ne mogu da skinu ni sa upornim treninzima, a sa ovim čaje je i to moguće. Lista pozitivnih uticaja ovog čaja na organizam je duga, a mi smo bismo izdvojili i da jača imunitet i detoksikuje, što je u periodu pandemije koronavirusa posebno značajno.

Foto: pixabay.com

Čaj od komorača lekovit je za:

Eliminiše nadutost; ublažava menstrualne bolove; povećava libido; prirodnim putem povećava dojke; omogućava pravilnu funkciju creva; ubrzava metabolizam; podstiče varenje hrane; leči zatvor i proliv; ublažava kašalj i groznicu; zaustavlja štucanje; pomaže u borbi sa viškom kilograma; smanjuje apetit; pospešuje mokrenje; čisti i detoksikuje organizam; jača imunitet.

Smanjuje nivo lošeg holesterola i masnoće u krvi; snižava visok krvni pritisak; sprečava razvoj dijabetesa tipa 2; održava zdravlje srca; opušta i smiruje nervni sistem; pomaže u lečenju anksioznosti i depresije; pozitivno utiče na organe za disanje i varenje; pomaže kod rastvaranja kamenja u bubregu; leči bolne i upaljene oči; pomaže u lečenju katarakte; ublažava zubobolju; pomaže u lečenju paradentoze.

Foto: pixabay.com

Priprema:

1 kafena kašika usitnjenog komorača; 250 ml vode.

Priprema i korišćenje:

Biljku preliti vrelom vodom i ostaviti 5 min da ključa. Posudu poklopiti i sačekati 10 min. Čaj procediti i u toku dana piti 3 šolje posle obroka.

Foto: pixabay.com

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Thad Zajdowicz licencesed under CC0 1.0

Izvor: srbijadanas.com

SHARE

LEAVE A REPLY