Reguliše holesterol, jača imuni sistem, leči bolove u želucu: Moćniji napitak od ovog ne postoji! (Recept)

775
Foto: pixabay.com

Jak imuni sistem je sad prioritet, a ovaj napitak će pomoći da telo postana snažnije i otpornije. Za ovaj napitak će vam biti potrebna samo 3 sastojka, a spisak benefita koje ima za organizam je dugačak. Dobro će doći osobama sa oslabljenim imunitetom, ali i onima koji pate od povišenog holesterila ili jakih želudačnih bolova.

Za pripremu će vam biti potrebno:

1 limun, 2 kašičice kurkume, Malo meda. U čašu mlake vode dodajte sve sastojke i dobro promešajte.

Foto: pixabay.com

Kako ovaj napitak deluje na organizam?

Kurkuma ima snažna lekovita sovjstva. Sadrži prirodna antiupalna, antioksidansna i antivirusna svojstva. U ovom periodu se naročito preporučuje, jer može znatno da ojača imuni sistem.

Ovaj začin leči gastritis i kiselinu, ali i može da pomogne u regulisanju rada digestivnog trakta. Dokazano reguliše nivo holesterola, a mnogi lekari su ubeđeni da može da uspori rast kancerogenih ćelija. Trenutno se vrše mnoga istraživanja koja bi dokazala ove pretpostavke.

Veliko otkriće je dokazalo da kurkuma može da ublaži simptome depresije, bez ikakvih nuspojava. Zahvaljujući sastojku, kurkuminu, ovaj začin je izzetno moćan kada je lečenje depresivnih osoba u pitanju.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: Stil.kurir.rs/Atma.hr

SHARE

LEAVE A REPLY