Recept star nekoliko stotina godina: Otečene noge izliječite pastom od mladog luka

387
Foto: Flickr.com. By Joel Kramer licencesed under CC BY 2.0

Uporedo sa tim što pomaže prehladama i visokim krvnim pritiskom, crveni luk ima antiupalno dejstvo i djeluje protiv gljivica, stresa i iscrpljenosti, a pored toga je efikasan i na brojne druge načne.

Bol u grlu

Isjecite luk na muški komade, možete dodati so i đumbir i sve zajedno ubacite u krpenu torbu ili krpu i zagrijte. Zamotajte topli zamotuljak još jednom krpom ili peškirom i stavite na bolni dio (grlo, grudi, dlan ili leđa).

Foto: pixabay.com

Oticanje nogu

Kuhajte luk nekoliko minuta. Dobro ga izmiksujte u blenderu (dodajte malo vode ukoliko je neophodno) dok se ne nalazite u pastu. Nanesite pastu na otečeni dio noge. Ovaj recept se koristi već stotinama godina i vrlo je efikasan.

Curenje nosa

Ugnječite luk i iscjedite njegov sok. Zatim potopite tupfer vate u taj sok. Tupfer u obliku mokre obloge stavite na predio nosa i sinusa, piše „Webtribune“…

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Joel Kramer licencesed under CC BY 2.0

Izvor: webtribune.rs

SHARE

LEAVE A REPLY