Protiv gripe i prehlada: Sa ovom smjesom ojačajte organizam sebi i svojoj porodici

359
Foto: Flickr.com. By Chris Palmer licencesed under CC BY-SA 2.0

Često pripremam ovu smjesu za cijelu porodicu za održavanje imunog sistema, pogotovo u jesenjem i zimskom periodu, kad je organizam podložan svakojakim virusima i prehladama.

Dobra je i zaista efikasna. Svi sastojci su jednostavni i poznati naročito u narodnoj medicini: limun, đumbir i med. Svima su poznate korisne osobine limuna, koji pored vitamina C sadrži organske kiseline, odlično jača imunitet i preporučen je kod prehlada.

Đumbir je apsolutno magični i koristan korijen. A o koristi meda nema šta da govorimo. Priprema se jednostavno i neće vam oduzeti mnogo vremena.

Foto: pixabay.com

Za pripremu ovog eliksira zdravlja biće potrebno:

med oko 200 ml, 1 srednji korijen đumbira, 1 staklena tegla 0,5 l, 2 manja ili 1 veći limun, zajedno sa korom.

Limin operite, đumbir oljuštite. Nasjeckajte na kriške. Sameljite u blenderu (možete i u mašini za meso). Dodajte med, promješajte. Smjesu stavite u čistu teglu, poklopite poklopcem. Čuvajte u frižideru. Možete uzimati po 1 supenu kašiku dnevno, djeca po 1 kašičicu. Takođe, možete staviti u čaj i druge tople napitke. Veoma je ukusno, a što je najvažnije – zdravo!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Chris Palmer licencesed under CC BY-SA 2.0

Izvor: uspesnazena.com

SHARE

LEAVE A REPLY