Prokuhajte limun sa pola litra vode: Dobit ćete napitak koji reguliše metabolizam i probavu, jača imuni sistem, vrši detoksikaciju, štiti od prehlade…

1070
Foto: wikimedia. By Fiarwalloe 2015 licencesed under CC BY-SA 4.0

Čudotvorni napitak… Veoma je poznat napitak sa limunom, ali sada se radi o napitku sa višestrukom koristi.

Potrebno:

Pola litra vode, med 2 do 3 kašike, 6 limunova.

Priprema:

U šerpu ubacite vodu i limun izrezan ali sa korom (limun prije toga dobro operite), a zatim kuhajte. Mješavinu kuhajte 3-5 minute. Skinite i ostavite da se ohladi. Nakon toga izvadite limun, a napitak prespite u flašicu ili čašu i ubacite malo meda. Med ubacujete u ovaj napitak tek kad se potpuno ohladi te malo miješajte da se med istopi u tekućini.

Foto: pixabay.com

Napitak držite u frižideru i pijte ga svako jutro po pola čaše (narednih 5 dana), efekat neće izostati jer je njegov učinak nevjerovatan za organizam. Poslije pet dana napravite pauzu od 2-3 dana, a zatim možete ponoviti pripremu i upotrbu ovog napitka. Budite zdravi!!

Ovaj čudotvorni napitak donosi mnoge dobrobiti:

podpomaže probavu i reguliše metabolizam, jača imuni sistem, balansira nivo pH u vašem organizmu, daje podsticaj energije, vrši detoksikaciju, štiti od prehlade.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: wikimedia. By Fiarwalloe 2015 licencesed under CC BY-SA 4.0

Izvor: novonovo.co

SHARE

LEAVE A REPLY