Prirodni lijek kojim ćete pobijediti bronhitis i kašalj: Idealno rešenje za djecu i odrasle!

317
Foto: Flickr.com. By Richard Masoner / Cyclelicious licencesed under CC BY-SA 2.0

Ovo je period kada mnogi od nas dobiju neku virusnu ili bakterijsku infekciju. Često se susrećemo sa raznim upalama, bronhitisom i kašljem, a često oporavak traje dugo. Virusne infekcije dovode do bronhitisa i tada može da se pojavi suvi ili produktivan kašalj, koji može da traje i 2 do 3 nedelje.

Mnogi će, kada se nađu u ovom stanju, otrčati da kupe antibiotike. To može samo da vam napravi štetu, jer se antibiotici nikada ne koriste kada je pitanju virusno oboljenje. Tada ćete samo povećati rezistentnost tih mikroorganizama.

Zato je bolje da se okrenete prirodnim lijekovima koji će pomoći vašem organizmu da se izbori sa bolešću, bez neželjenih dejstava.

Foto: pixabay.com

1. Recept

Skuvajte 250 ml mlijeka, zatim ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, dodajte kašiku maslaca i kašiku meda. Pomješajte sve sastojke, a onda i umućeno žumance i četvrtinu kašike sode bikarbone.

Uzimajte ovaj lijek prije spavanja, barem 5 dana zbog postizanja boljih rezultata. Ovaj lijek je odličan za liječenje kašlja, bronhitisa, upale grla i traheitisa, a mogu da ga koriste i djeca.

2. Recept

2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike vode, 1 kašiku meda i 2 kašike limunovog soka pomješajte u šerpi i zagrijte. Pijte tokom dana, pola napitka ujutro, pola uveče.

Počnite sa primjenom na vrijeme, prije nego što se simptomi virusa pogoršaju, i više nikad nećete imati problema sa bronhitisom i kašljem.

Napomena: Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Richard Masoner / Cyclelicious licencesed under CC BY-SA 2.0

Izvor: regionalni-portal.com

SHARE

LEAVE A REPLY